Tar-Gel projesi kapsamında çalışan personelin köy mağduriyetlerinin giderilmesi yönünde açtıkları davayı Danıştay’ın reddettiğini hatırlatan Necati Gül, “Türk Tarım Orman-Sen olarak açtığımız dava reddedilmiş olsa da mahkemenin verdiği bu kararın yanlışlığını her platformda dile getireceğiz. Bununla birlikte temyiz hakkımızı da kullanacak ve iç hukuk yolları tükendiğinde ise gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gideceğiz.” diye konuştu.
Türk Tarım Orman-Sen İl Başkanı Necati Gül, 4 Nisan’da iş güvencesi ve ek zam için kamu çalışanlarının Ankara Kolej Meydanı’nda yapacağı eyleme destek vermeyen Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Toç-Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya’yı da sert sözlerle eleştirdi. Necati Gül, Memur-Sen’in sponsorluğunda Ankara Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen “Çanakkale” konulu toplantıya atıfta bulunarak, şu görüşleri aktardı:
“Bugüne kadar memurların herhangi bir hakkı için eylem ya da toplantı yapmayan Memur-Sen ve Toç-Bir-Sen, mesele birilerine yaranmaya gelince spor salonlarını doldurabiliyor. İnsanların mağduriyetinden yararlanarak türlü oyunlarla üye yaptığı çalışandan almış olduğu üye aidatlarını, sendikal mücadele yerine, başka işler için harcayabiliyor. Sahada ayrımcılık ve ötekileştirme yaparken, Çanakkale ruhu sizin neyinize? İstenildiği zaman bir spor salonunu dolduracak kadar insanı toplayan ve böyle bir toplantıya sponsor olarak harcama yapan bu sendika başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanına oturmasını biliyor ancak iş sendikacılığa gelince TAR-GEL projesi kapsamında çalışan arkadaşlarımızın Ankara’da eylem ya da basın açıklaması yapılması konusunda sorumluluktan kaçıyor. Memur-Sen’in cesaret edemediği eylem için Biz Türkiye Kamu-Sen olarak 4 Nisan’da haklarımız için Ankara Kolej Meydanı’ndayız. Tüm kamu çalışanlarını da iş güvencesi ve ek zam için bu eyleme katılmayı bekliyoruz.”
Editör: TE Bilisim