Vali Necmeddin Kılıç, proje kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde online ses ve görüntü aktarımlı 0 552 155 19 19 nolu WhatsApp ihbar hattının faaliyete geçirildiğini açıkladı. WhatsApp ihbar hattı sayesinde vatandaşları tarafından narkotik suçların ihbar edilmesinin kolaylaştırılmasının amaçlandığını vurgulayan Kılıç, projeyle ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Vatandaşlarımız projeyle şahit oldukları narkotik suçlarını İl Emniyet Müdürlüğümüze anında yazılı olarak ya da fotoğraflamak ve video kaydı yapmak suretiyle aktarabileceklerdir. Bu amaçla faaliyete geçen 0 552 155 19 19 nolu WhatsApp ihbar hattı uyuşturucu ile mücadelemizde duyarlı vatandaşlarımızın da desteği ile aralıksız ve kararlılıkla devam edecektir.

Narkorehber Projesi kapsamında; Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzce görevli sosyolog, psikolog, uzman ve diğer kamu personellerinin katıldığı toplam 54 personele “uyuşturucu maddenin tanımı, sınıflandırması, sokak satıcılarının tanınması, şüpheli mekanlar konusunda” eğitim verilmiş ve diğer kurumların eğitim çalışmalarına devam edilmektedir. Narkotik suçlarla mücadele ederken vatandaşlarımızla el ele verip ve onların desteğini alarak “Geleceğine Sahip Çık!, Kayıtsız Kalma!” sloganıyla WhatsApp ihbar hattına 7 gün 24 saat ulaşılabilecektir.

Çağımızın gerekliliklerinden ve sosyal medyanın en etkili araç olması sebebiyle kullanım kapsamı geniş olan anlık mesajlaşma programı WhatsApp ile vatandaşlarımızın narkotik suçlarla mücadele aşamasında, suçun işlenmesi sırası ve öncesinde metin, görüntü, video ile konumu anlık olarak bizimle paylaşması, narkotik suçların engellenmesinde etkin olacaktır. İhbar hattı ile bilgi veren şahısların kimlikleri gizli tutulacak, sesli arama şeklinde de ihbarlar verilebilecektir. Narkotik ekiplerine hızlı şekilde ihbarlar ulaştığı için suçlularla mücadele daha etkin olacaktır”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim