Turgut Özal Konferans Salonu’nda önceki akşam gerçekleştirilen yarışma finaline Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, AKP İl Başkanı Mehmet Karadağ, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu, İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şubesi Başkanı Mustafa Tuzcu ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Ardından kürsüye gelen İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şubesi Başkanı Mustafa Tuzcu, İYC’nin en temel amaçlarından birinin inançlı gençler yetiştirmek olduğunu belirterek, “Bu yarışmayı düzenlerken de gençlerimizin manevî değerlerimizi öne çıkarmalarını ve namaza olan ilgilerinin artırılmasını hedefledik.” dedi.

İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de son dönemlerde özellikle Belediye ve STK ile pek çok ortak proje yaptıklarını hatırlatarak, “Sanatla yoğrulmuş medeniyetimizi, kültürümüzü yaşatma gayreti içindeyiz.” dedi.

Danişmend Gazi İmam Hatip Ortaokulu Kız İlahi Korosu’nun seslendirdiği ilahilerin ardından Namaz Konulu Kısa Film Yarışması İl Finali’nde ilk 5’e giren okulların ödülleri verildi.

Yarışmada Çorum Belediyesi Prof. Dr. Hayreddin Karaman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, “Rütbesiz Makam” ve “Cevap Ver” isimli filmlerle birinci ve üçüncü sırada yer alırken, Buharaevler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, “Vakti Namaz” adlı filmle ikinci oldu.

Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi ise “Hayali Hediye” ve “İlahi Aşk” adlı çalışmalarla dördüncülük ve beşincilik elde etti.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim