Eğitimleri başarıyla tamamlayan öğrencilere, Karşıyaka İlkokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle belgeleri verildi.
Belge töreni; Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Özüdoğru, Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet İnan, Çorum Müze Müdürü Önder İpek, Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Koordinatörü Nuran Hakyemez, okul müdürleri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
27 Nisan-2 Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılan eğitimlerden 7-10 yaş grubu öğrencilerden, 100 öğrenci yararlandı.
Programın açılış konuşmasını yapan Karşıyaka İlkokulu Müdürü Cemalettin Tunç, müzelerin bilgiyi, doğrudan aktarmadığını; bilgiyi, gerçek nesnelerin kullanımıyla kazandırdığını belirtti.
Müzede beş duyunun kullanımının ve dolaysız iletişimin, müze ortamının zengin uyarıcılarının, bilginin kalıcılığını ve bireyin öğrenmeye olan ilgisini olumlu yönde etkilediğini ifade eden Tunç, müzede yapılan eğitim etkinliklerinin öğrenciler için aktif bir öğrenme süreci oluşturduğunu söyledi.
Müze eğitimleri süreci, proje yürütme kurulu üyeleri Ersoy Özkeskin ve Mustafa Çukur tarafından yapılan sunumla anlatıldı.
Eğitimlerin, Çorum Müzesi mekanlarında, sosyal öğrenme alanları oluşturularak; Çorum Müze Müdürü Dr. Önder İpek danışmanlığında, Müze eğitim görevlileri; Meral Yılmaz, Özgür Meriç ve Firdevs Yıldırım tarafından gerçekleştirildiği; öğrencilerin eğitim alanına ulaşımı, beslenme gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması, Çorum Kent Konseyi Başkanlığı tarafından, Çocuk Meclisi Koordinatörü Nuran Hakyemez organizasyonları ile sağlandığı; eğitimlerde öğrencilerin hazırlanması, eğitim faaliyetlerine katılımı Hitit Üniversitesi Arkeoloji Kulübü Üyeleri ve sınıf öğretmenleri refakatinde gerçekleştirildiği; etkinliklerin Bilge Kağan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sinema ve Televizyon Alanı Öğretmeni Sayın Yücel Yıldız tarafından görüntülendiği; ÇOFSAD-Çorum Fotoğraf Sanatı Derneği üyeleri tarafından fotoğraflandığı ifade edildi.
Sosyal öğrenme alanları oluşturma çalışmalarını planlamak amacıyla proje yürütme kurulu ve ilgili paydaş temsilcileriyle Çorum Müzesi’nde keşif faaliyetlerinin; öğrencilerde tarih bilinci oluşturmak amacıyla, okul ve sınıf mekanlarında hazırlık çalışmalarının yapıldığı belirtildi.
Akademik eğitimini tamamlayan öğrencilerin, oluşturulan sosyal öğrenme alanlarında, kilden tablet yazma, Ara Bul Etkinliği, Donuk İmge Etkinliği, Drama Etkinlikleri ve müze alanlarında geziler gibi uygulama çalışmalarına katılarak eğitimlerini tamamlandıkları ifade edildi.
Sunumun ardından yapılan belge töreniyle öğrencilere katılım belgeleri verildi.




(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim