Müzeler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayan Vali Ahmet Kara, Müzeler Günü ve Avrupa Müzeler Gecesi kapsamında Çorum Müzesi’nin de 18 Mayıs Pazartesi günü 19.00 – 23.00 saatleri arasında ücretsiz olarak halkın ziyaretine açık olacağını söyledi.
Tüm Çorum halkını Çorum Müzesi’ni görmeye davet eden Vali Kara, mesajında; “Bilindiği gibi, müzeler; sanat, bilim, tarih ve kültürle ilgili eserlerin korunup sergilendiği, tanıtıldığı ve gelecek kuşaklara aktarıldığı, geçmişle aramızda köprüler kuran, bizleri tarihte yolculuğa çıkaran özel mekanlardır.
Kültürel ve sanatsal mirasımızın korunmasına, manevi duyarlılığın artırılmasına katkı sağlayan müzelerimize karşı büyük sorumluluklarımız bulunmaktadır. Tarihe tanıklık etmiş nadide eserlerimizin müzelerimizde sağlıklı bir şekilde korunarak yarınlara ulaştırılması, hak ettiği modern sergileme ve sunum teknikleriyle ziyaretçilerimize sunulması bizlerin en büyük görevidir. Bu kapsamda ilimizde de modern anlayışa uygun müzeler oluşturulmuştur.
Yedi bin yıllık kültürel mirasa sahip bir il olarak; sahip olduğumuz değerlerin korunması, saklanması ve gelecek kuşaklara aktarılması için yapılması gereken çalışmaları anlatmak, müzelerimizi tanıtarak halkımızın bu değerlere sahip çıkmasını sağlamak amacıyla kutlanan Müzeler Günü önemli bir fırsattır” ifadelerini kullandı.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim