Çorum Belediye Meclisi Toplantısı’nda Türk kadınına seçme seçilme hakkı verilmesiyle ilgili bir konuşma yapan CHP’li Semrin Kaleli’ye aynen katıldığını söyleyen ve düşüncelerinden dolayı kutlayan Belediye Başkanı Külcü, 100 yıla yakın bir zaman geçmesine rağmen arzu edilen yere ulaşılamadığını bildirdi.
Türkiye nüfusunun yüzde 50-51’inin kadınlardan oluştuğunu belirterek bu oranın toplumsal temsilde yakalanamadığını ifade eden Başkan Külcü, kanun çıkarmanın kolay ancak uygulamaya koymanın ise zor olduğunu hatırlattı.
Türkiye’de kadınların seçme ve seçilme sürecinde büyük badireler atlatıldığını ve sürecin sancılı geçtiğini anlatan Külcü, “Yine de son 10 yılda kadınların temsil oranı önemli ölçüde arttı. Bu konuda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın temsilde ülkenin önünü açıcı bir vizyon ortaya koymasının önemli katkısı oldu” dedi.
Türkiye Cumhuriyeti’nde daha fazla seçilmiş kadınla yönetim olmasını dileyen Külcü, yılın son toplantısına gelindiğini, burada önemli olanın sosyal ve bütüncül boyutlarıyla bir yılın muhasebesini doğru olarak yapmak olduğunu ve böylece umut ve heyecanların tazelendiği bir atmosfere kavuşabileceğimizi vurguladı.
Dünyanın bir ateş çemberi içinde olduğunu, yaşanan olaylara çıkarımız gözüyle bakamayacağımızı, bu yaşanan olaylarda petrol baronlarının sorumluluğu bulunduğunu ve medeniyetler çatışmasının gerçekleştiğini anlatan Külcü, “Bu süreçte Türkiye iftihar duyulan çalışmalara imza atıyor. 1400’lü yıllarda İspanya’da Yahudi’lere sahip çıkarak bu ülkeye getiren Osmanlı gibi Türkiye de günümüzde 2 milyonun üzerinde Suriye ve Iraklıya evsahipliği yapıyor. Avrupa ise Kapıkule’den 5-10 bin mülteci geçti diye feryat ediyor. Bu ikiyüzlülüklerini gösteriyor. Herşey gelir geçer, önemli olan bizim nasıl anlatılacağımızdır. Tarih bizi nasıl yazacak bu daha önemlidir. Biz bugün 2 milyonu geçkin insana evsahipliği yaparak büyük bir millet ve devlet olduğumuzu ortaya koyuyoruz. Ülkemizin geldiği nokta azımsanmayacak ölçüdedir” diye konuştu.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim