“Yetenek Sizsiniz Türkiye” yarışmasıyla ün kazanan Sefa Doğanay, Çorumlu sevenleriyle bir araya geldi. Yaptığı esprilerle ve taklitlerle izleyenleri kahkahaya boğdu.
Gösteri öncesi kuliste kısa bir söyleşi yaptığımız Doğanay, gösterilerine konu olan karakterler, yeni yıldan beklentileri ve projeleri hakkında da bilgiler verdi.
Çorum’a üçüncü kez gelen Doğanay, “ Çorum seyircisi bizi hiç yalnız bırakmadı. Sevgisiyle, yüreğiyle her zaman bize kapılarını sonuna kadar açtı. O yüzden Çorum’da olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum, sanki her gelişimde ilk defa geliyormuş heyecanı yaşıyorum.” diyerek duygularını ifade etti.

“ANADOLU KÜLTÜRÜ ÇOK RENKLİ”
Gösterilerinde yer verdiği karakterlerle, bir anlamda Anadolu kültürünün tanıtımına katkıda bulunduğunu belirten Doğanay, “Ülkemizin dört bir yanı çok renkli olduğu için, yöresel karakterleri ve şiveleri, komedi unsuru olarak gösterilerimde sıkça kullanıyorum. Anlattığım hikâyelerin içerisinde rol alan karakterlerde, seyirci zaman zaman kendi çevresini de buluyor ve çok eğleniyor” dedi.

“TAKLİDİN ESASI GÖZLEM YETENEĞİ”
Ünlüler dışında günlük hayattan insanları da taklit ettiğini söyleyen Doğanay, “Mesela üniversite yurdundaki hizmetli ablamızın taklidini yapardım, tüm yatakhane gülerdi. Bazen arkadaşlarımın da taklitlerini yapıyorum. Taklit etmem için birini birkaç kez görmem yeterli. Sesi olmasa bile hareketlerinin aynısını yaparım.” İfadesini kullanarak, taklit konusunda gözlem yeteneğinin esas olduğunu vurguladı.


Önceki gün Çorum’da sahneye çıkan Sefa Doğanay, kuliste, arkadaşımız Elif Suar Turalı ile…

“NERİMAN ABLA’NIN KENDİ FANLARI VAR”
Konu kendi yarattığı karakter “altın günlerine musallat olan beleşçi Neriman Abla” ya gelince gülümseyen Doğanay, “Neriman Abla’nın çıkışı, kendi mahallemden gözlemlerime dayanıyor. Herkesin mahallesinde, altın günlerine katılan böyle karakterler, annelerin gün arkadaşları vardır ya…Hepimizin bir halası, bir teyzesi, bir ablası, bir yengesidir Neriman abla. Çocukluğumdan beri bizim mahallede bu karakterlerden çok vardı, o yüzden benim için çok büyük bir esin kaynağı oldu. Ben çocukluğumdan beri kamera gibi bir çocuktum, etrafta olan biten bütün olayları, karakterleri bir köşeye çekilir, o çocuk gözümle kayda alırdım. Karşımdaki bir yabancının hareketlerini, mimiklerini kısa sürede hafızama kaydedebiliyorum. Neriman Abla’nın doğuş hikâyesi bu şekilde. İnsanlar Neriman Abla’yı çok sevdi, Neriman Abla’nın kendi başına fanları oluşmaya başladı, bu da beni çok mutlu ediyor.” şeklinde konuştu.

İLK FİLM YOLDA
Ayrıca Neriman Abla karakterine bir sinema filmi çekmeyi düşündüklerini söyleyen başarılı sanatçı, “ En kısa zamanda film hazırlıklarına başlayacağız, seyircimizi de çok bekletmeden güzel bir iş ortaya çıkaracağız.”dedi.

“BARIŞ VE HUZUR”
2016’dan öncelikle barış ve huzur temenni eden Doğanay, “İnsanların mutluluk yakasından düşmesin. Her şeyin en güzelini hak ediyor benim ülkemin insanı ve tüm insanlık…Her şey, herkesin gönlünce olsun” diyerek iyi dileklerde bulundu.
(Elif Suar TURALI)
Editör: TE Bilisim