Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Hristiyan dünyasının çatışmalarını ortaçağda yaşadığını ve kötü deneyimlerini görerek buna bir son verdiğini belirterek, Müslümanların ise hala kavgayı bitiremediğini söyledi.

“Emperyalistlerin oyuncağı olmaktan kurtulamadık” diyen Karadağ, Müslümanların feraset sahibi olması gerektiğini vurguladı.

Hiçbir ülkenin duygusal nedenlerle ilişki kurmadığını mutlaka çıkarını gözettiğini belirten AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Müslüman ülkelerinin ise petrol ve doğalgaz yataklarının üzerinde bulunmaları nedeniyle her zaman dış güçler tarafından karıştırıldığını, silah satıldığını ve sonuçta zenginliklerin savaş tazminatı olarak alındığını vurguladı. Karadağ, “Bu coğrafyanın kendisine gelmesi lazım. Türkiye’de terörün istediği zemini yaratmayacağız.

Anlattıklarımız en son Katar krizinde görüldü. Katar bölgenin en zengin ülkelerinden birisi. Ülkemizin arabuluculuğu ile sorunların son bulacağına inanıyorum. Ülke insanımızın gönlünün zengin olması nedeniyle ülkemiz sığınılacak liman olarak görülüyor. 2023 ve 2071 hedeflerimiz var bu hedeflerimize ulaştığımızda bölgemizde kimse oyunlar oynayamayacak. Türkiye o zaman oyun kurucu olmaya başlayacak” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim