Çorum Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası ile Anadolu Meslekî Eğitim ve İş Geliştirme Derneği’nin de ortak olarak yer aldıkları projenin protokolü imzalandı.

Önceki gün gerçekleştirilen törende İŞKUR İl Müdürü Ali Şahan ve MÜSİAD Çorum Şubesi Başkanı Mücahid Ahmed Köksal proje protokolüne imza attılar.

Törende konuşan MÜSİAD Şube Başkanı Köksal, proje kapsamında 30 kişiye ön muhasebe eğitimi verileceğini belirterek, sanayi ve ticari işletmelerde istihdam edileceğini söyledi.

9 ay sürecek eğitim sonunda katılımcılara ayrıca İŞKUR tarafından 3 ay süreyle maaşlı işbaşı eğitimi verileceğini aktaran Köksal, 30 kursiyerden en az yarısının istihdam garantili olacağını söyledi.

Projeyi İçişleri Bakanlığı’nın PRODES adı altındaki proje başlığına sunduklarını kaydeden Köksal projenin onaylanmasının hemen ardından hayata geçirileceğini dile getirdi.

İŞKUR İl Müdürü Ali Şahan ise Çorum’daki işletmelerin en büyük sorunlarından birinin ön muhasebe eleman açığı olduğuna dikkat çekerek, bu nedenle MÜSİAD’la birlikte ortak hazırlanan projenin önemli bir boşluğu dolduracağını söyledi.

Ali Şahan ilerleyen süreçte diğer meslek grupları için de yeni projeler geliştirebileceklerini sözlerine ekledi.

Hazırlanan Ön Muhasebe Eğitim Projesi kapsamında 30 kişi, Hitit Üniversitesi öğretim görevlileri tarafından teorik eğitime tabi tutularak uygulamalı bilgisayarlı muhasebe logo programı eğitimi alacak.

Proje kapsamında ayrıca Mali Müşavir ve Muhasebecilerin kullandığı Luca Muhasebe eğitimi, muhasebeciler tarafından Muhasebecilik Etiği ve Mahremiyeti eğitimi, İŞKUR eğitmenleri tarafından özgeçmiş hazırlama ve iş görüşmesi eğitimi, ay boyunca muhasebe bürolarında uygulamalı eğitim ve 2 ay boyunca da MÜSİAD ve ÇOSİAD üyesi sanayi ve ticari işletmelerde alınan eğitim uygulamaya geçirilecek.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim