Uğur Mumcu’nun katledilişinin 26. yıldönümü dolayısıyla önceki akşam ADD Çorum Şubesi’nde gerçekleştirilen anma etkinliğine, CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, CHP Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Gülhan Eke, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Güneş, Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Gül ve CHP Alaca Belediye Başkan Adayı Sedat Genç’in yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Çorum Şubesi Başkanı Uğur Demirer, Uğur Mumcu’nun gerçek bir entelektüel olmasının yanı sıra Türkiye’nin en önemli aydınlık yüzlerinden biri olduğunu vurguladı.

Mumcu’nun terör, yolsuzluk, kaçakçılık, gericilik ve bölücülüklerin üzerine giden, emperyalizm karşıtı güçlü bir kalem olduğunu hatırlatan Uğur Demirer, “O’nun bizim gibi sürekli okurları, Uğur Mumcu’nun yatağında rahat ölmeyeceğini biliyorduk. Çünkü O, yolsuzlukların üzerine korkusuzca giden, emperyalistlerin çıkarlarına dokunan bir yazardı. Bu nedenle Mumcu, yok edilmesi gereken bir hedef olarak belirlenmişti. O gerçek bir entelektüel olmasının yanı sıra ülkemizin en önemli aydınlık yüzlerinden biridir. Mumcu bana göre Cumhuriyetimizin de en önemli değerlerinden birisidir.” diye konuştu.

ADD Şube Başkanı Demirer, Uğur Mumcu cinayetinin aydınlatılması konusunda “namus sözü” verenlerin bu sözlerinde durması gerektiğini sözlerine ekledi.

Daha sonra kürsüye gelen Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Suay Karaman, “Mumcu’dan Günümüze” başlıklı bir sunum yaptı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim