Platformun gündeminde ülkede ve Çorum’da bulunan Iraklı ve Suriyeli muhacirler ile ilgili kamuoyuna bilinçli olarak servis edilen ve neredeyse artık doğru olarak bilinir hale gelen yanlış bilgi ve algılarla mücadele vardı.

Toplantı hakkında İnsani Değerler Platformu tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi; “Söz konusu maksatlı manipülasyonların muhacirler konusunda asırlardır insani ve vicdani hasletlerle hareket ede gelen necip milletimizin huzurunu bozmaya, güçlü sağduyusunu baltalamaya yönelik olduğu ortadadır. Bu bağlamda kamuoyunu doğru kanallardan, sağlıklı bir şekilde aydınlatılarak söz konusu manipülasyonlarla oluşturtulmaya çalışılan yanlış algıların önüne geçmenin toplumumun huzuru ve barışı açısından çok önemlidir. Bunun için sivil toplum, basın yayın kuruluşları ve resmi merciiler tarafından koordineli bir şekilde yürütülecek olan çalışmalar önemlidir.

Diğer bir konu ise bağımlılıkla mücadele meselesiydi. Bu hususta platformun Mart ayı içerisinde dijital bağımlılıkla alakalı bir konferans düzenlendi. Şimdi ise sivil toplum kuruluşlarının Yeşilay’ın öncülüğünde güç birliği içerisinde konuyu bütün yönleriyle ele alarak, sahaya yayacakları faaliyetlerin yapılmasının önemine dikkat çekildi. Bu bağlamda platformun bir proje çalışması başlatacağı kaydedildi. Platformun gündeminde olan diğer bir konu da Çorum Belediyesi öncülüğünde düzenlenen ve bu yıl beşincisi yapılacak olan Uluslararası Hitit Koşusuydu. Organizasyona katılım konusunda platform sözcülüğüne yapılan davet özellikle gençlik ve spor faaliyetlerinde bulunan platform üyesi sivil toplum kuruluşlarına iletilerek bu konuda bilgilendirme yapıldı”(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim