Ziyaret sırasında RET Eğitim Vakfı Türkiye temsilcileri Göksu Koç ve Elçin Demirel de hazır bulundu.
RET Eğitim Vakfı CEO Başkanı Zeynep Gündüz, vakıf olarak Türkiye’de yaşayan savaş mağduru mülteci gençlerin ve yerel halkın ortaokul ve lise öğrenimlerine yardımcı olmak istediklerini ve bu konuda çalışma yaptıklarını söyledi.
Gündüz, Türkiye’de bu proje kapsamında Milli Eğitim, Gençlik ve Spor, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlıkları ile birlikte 130 kişilik bir ekiple çalıştıklarının altını çizdi.
Çorum’da sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek ortak bir çalışma yürüteceklerini vurgulayan Gündüz, “Türkiye’de yaşayan gençlerin ve kadınların Türkçe öğrenerek, en azından kendilerini bir şekilde izah ve ifade etmeleri ayrıca çocukların okula gitmelerini sağlamak için çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.
“MÜLTECİ ÇOCUKLARIN İYİ YAŞAMALARINI İSTİYORUZ”
AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, savaş mağduru çocukların Türkiye’de iyi bir şekilde eğitim almaları ve yaşamalarını sürdürmelerini sağlamak için hükümet olarak çeşitli çalışmalar yaptıklarını kaydetti.
“TÜRKİYE AĞIR BİR SINAV VERDİ”
Türkiye’nin 15 Temmuz’da ağır bir sınavdan geçtiğini ifade eden Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, bundan sonra dünya üniversitelerinde demokrasi dersi anlatılırken Türkiye’yi örnek göstermeleri gerektiğini söyledi.
“KADINLARIMIZ BİR TARİH YAZDI”
15 Temmuz akşamı Türk milletinin darbe girişimine karşı göstermiş olduğu vatanseverliği örneklerini ile anlatan Kılıç, “Özellikle kadınların darbe girişiminde gösterdiği direniş ve kahramanlık Nene hatunları ve Kara Fatmaları aratmayacak şekildeydi. Kadınıyla, erkeğiyle Türk ulusu olarak gösterilen bu vatanseverlik takdire şayandır” dedi.
Vali Kılıç, Anadolu coğrafyasının göstermiş olduğu bu kahramanlığı ve insanların kanının donduracak cesareti başka bir ulusun gösterme şansının olmadığını vurguladı.
Çorum’un demokrasi şehitlerini rahmetle andıklarını belirten Vali Kılıç, 15 Temmuz darbe girişiminde hain kurşunla şehit olan Çorumlu Erol Olçok’un heykelini diktireceğini söyledi.
“MÜLTECLERİN EĞİTİMİNİ ÖNEMSİYORUM”
Mültecilerin Türkçe öğrenmelerini önemsediğini belirten Vali Kılıç, bu konuda her türlü destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.
Ziyaret sonrasında Vali Kılıç, misafirlere hediyeler takdim etti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim