Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği “Mahalleden Büyükşehire, Çevresel ve Görsel Kirlilikle Mücadelede Muhtarlarımızın Rolü” konulu seminerin de yer aldığı programlarda ülkenin 81 ilinden gelen 250 muhtar demokrasi ateşini Samsun’da yakarak birlik beraberlik mesajı verdi.
Çorum’dan Muhtarlar Derneği eski Başkanı Çöplü Mahallesi Muhtarı Yılmaz Kılcı ile Osmancık Muhtarlar Derneği Başkanı Federasyon yöneticisi Faruk Delibaş’ın katıldığı etkinlikler iki gün sürdü. Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz ve beraberindeki muhtarlar Samsun’da ilk olarak Samsun Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.
Muhtarlar daha sonra ise Samsun Büyükşehir Belediye Sanat Merkezi’nde düzenlenen seminere katıldı. Seminerde Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel ve bazı belediye başkanları da hazır bulundu.
Toplantının açılış konuşması yapan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, 15 Temmuz darbe girişimini şiddetle kınadıklarını söyledi.
Konuşmasına 15 Temmuz demokrasi şehitlerini anarak başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz ise bu coğrafyada yaşamanın bir bedeli olduğunu söyleyerek birlik beraberliğin önemine vurgu yaptı.
Seminerin sonunda ülkenin değişik yerlerinden gelen muhtarlar Başkan Yılmaz ve protokol üyelerine çeşitli hediyeler verdi. Çorum’dan giden Yılmaz Kılcı da Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün maket saat kulesi ve leblebi gibi hediyelerini protokol üyelerine iletti.
Türkiye’nin 81 ilinden Samsun'a gelen muhtarlar ayrıca Cumhuriyet Meydanı’nda bir toplantı düzenleyerek demokrasi vurgusu yaptılar. “Bu ülkeye sahip çıkmak boynumuzun borcu” diyen Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz ülkenin zor bir süreçten geçtiğini ancak birlik beraberlikle bu günlerin aşılacağına inandığını bildirdi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim