Muhtarların bulundukları yerde devletin temsilcileri olduğunu kaydeden Milletvekili Ceylan, “Muhtarlık müessesi demokrasimiz, yönetim sistemimiz, kültürümüz ve toplumsal yaşamımızın en önemli taşlarındandır” diye kaydetti.

Açıklamasında Çorum ve ilçelerinde bulunan tüm köy ile mahalle muhtarlarının gününü kutlayan Ceylan, “Köylerimize ve mahallelerimize kamu kaynaklarının sağlıklı aktarılması için büyük bir sorumluluk bilinci ile devletimiz ile milletimiz arasında köprü görevi yapan muhtarlarımıza bu kutlu günlerinde teşekkürü bir borç biliyorum. Muhtarlık müessesi yüz yıla aşkın bir süredir yerel demokrasimizin en eski örneğini teşkil etmek ile birlikte, demokrasinin çekirdeğini, seçilmişliğin birinci basamağı olarak önemli bir misyonu üstlenmektedirler.

Muhtarlık müessesesi; demokrasimizin, yönetim sistemimizin, kültürümüzün ve toplumsal yaşamımızın en önemli yapı taşlarından biridir. Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Muhtarlarımız, bizlerin de baş tacıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; tüm mahalle ve köy muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim