Önceki gün İskilip yolu Danaderesi mevkiinde meydana gelen kazada Eşençay köyü Muhtarı Eyüp Yavşan yönetimindeki 19 FH 157 plakalı araç ile karşı yönden gelen Sadık Turan yönetimindeki 19 BB 290 yönetimindeki araç kafa kafaya çarpışmış, kazada iki sürücü olay yerinde, Emine Yavşan ise kaldırıldığı Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti.
Kazada hayatını kaybeden merkeze bağlı Eşençay Köyü Muhtarı Eyüp Yavşan ve eşi Emine Yavşan, Cumartesi günü son yolculuğuna uğurlandı. Eyüp ve Emine Yavşan için önceki gün saat 09.30’da Hacı Bektaş Veli Vakfı Anadolu Kültür Vakfı’nda cenaze töreni düzenlendi.
Törende Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şube Başkanı Nurettin Aksoy Dede ile Şahin Polat Dedenin okuduğu dualar eşliğinde helallik alındı. Törene CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere ile birlikte kalabalık bir topluluk katıldı. Burada helallik alınmasından sonra Eşençay Köyü’ne götürülen cenazeler burada son yolculuğuna uğurlandı. Köyde büyük bir yasın yaşandığı törende Eyüp Yaşvan (74) ile eşi Emine Yavşan’ı (70) büyük bir kalabalık son yolculuğuna uğurladı.
Sebzeciler ve Pazarcılar Odası eski Başkanı Mehmet Yavşan’ın amcası, Oda personeli Suat Yavşan’ın babası ve annesi olan Yavşan çifti için köyde cenaze namazı kılınarak helallik alındı. Buradaki törene de Milletvekili Köse ile birlikte AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, oda başkanları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri, köy muhtarları, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.
Öte yandan aynı kazada hayatını kaybeden Veteriner Hekim Sadık Turan da son yolculuğuna uğurlandı. Securtime Özel Güvenlik çalışanlarından Yasin Turan’ın babası, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden emekli Turan’ın cenazesi Ulucami’de kılınan cenaze namazının ardından Ulumezar’da toprağa verildi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim