Yıldızpark’ta düzenlenen yemeğe İl Defterdarı Durak Sercan, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan, SGK İl Müdürü Ömer Tök, İş-Kur İl Müdürü Ali Şahan Çorum Eczacı Odası Başkanı Sönmez Çalışkan ve çok sayıda meslek mensubu katıldı.

Programda açış konuşması yapan SMMMO Başkanı Ali Can Doğan, muhasebecilerin ülkelerin ekonomik sosyal ve kültürel kalkınmalarında esas koşulun demokrasi olduğunu demokrasinin esas koşulunun da şeffaflık ve denetim olduğunu bilen modern çağ danışmanları olduğunu kaydetti.

Globalleşen dünyada Türkiye ekonomisinin meslekten beklentilerinin katlanarak artarken bu beklentileri karşılayabilmek ve güncelleyerek gelecek kuşaklara aktarabilmenin her zaman öncelikli hedeflerinin olduğunu anlatan Doğan, kuruluştan bu güne geçen 30 yıllık zamanda mesleki kaygıların ve sorumlulukların daima yol gösterici olduğunu söyledi.

Vergide adalet kazanırken, vergi gelirlerini artırmanın, kayıt dışını bilinçli ve sürdürülebilir bir vergi sistemini oluşturabilmek için meslek mensupları olarak ülke adına hazır olduklarını dile getiren Ali Can Doğan, “Bir önceki mevzuat değişikliğine adapte olmadan ve müzakere edilmeden sürekli değiştirilen mevzuat hükümleri ve süre kısıtlamaları sonucunda oluşan karmaşada, moralsiz, motivasyonsuz, büyük bir stres altındayız. Meslektaşlarımız ağır iş yükü altında büyük özverilerle görevlerini yerine getirme gayreti içerisindedir” dedi. Yapılan konuşmanın ardından İl defterdarı Durak Sercan da kürsüye gelerek dayanışma yemeğine katılanları selamladı. Yemekte ayrıca meslekte 25 yılını dolduranlara plaketleri verildi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim