Ziyaret sırasında Çorum SMMMO Başkanı Ali Can Doğan, Yönetim Kurulu Üyeleri, Tesmer Yönetim Kurulu Üyeleri, Haksız Rekabet Kurulu Üyeleri, Denetleme Kurulu Üyeleri, Etik Kurulu Üyeleri ve Disiplin Kurulu üyeleri de hazır bulundular.

Ziyarette, güncel meslek sorunları, meslekteki yeni gelişmeler ve uygulama alanları ile ilgili bir süre sohbet edildi.

Günümüzde muhasebe kayıt tutma fonksiyonundan finansal raporlama fonksiyonuna hızla geçiş yaparken, muhasebe mesleğinin de son yıllarda kabuk değiştirdiğini ve farklı uzmanlık alanlarına yöneldiğini kaydeden TÜRMOB Genel Başkanı Masis Yontan, “Ekonomik ve ticari hayatın gelişmesi, piyasaların genişlemesi ve finansal piyasaların baş döndürücü bir hızla küreselleşmesi; beraberinde her geçen gün muhasebe mesleğinde yeni uzmanlık alanları açmaktadır.

Gittikçe karmaşık hale gelen, sürekli değişen ve gelişen bir ortamda şartlara uygun olarak varlığını sürdürebilmek zorunda olan meslek mensuplarının sürdürmek de oldukları faaliyetlerini daha profesyonel bir temele oturtmak ve pazarın dinamiğine uyum sağlamak için daha fazla çaba harcamaları gerekmektedir.

Bu nedenlerden dolayı, sürdürülebilir ortaklıklar kurabilmek ve yönetebilmek için muhasebe, denetim ve danışmanlık hizmetleri veren meslek mensuplarının daha profesyonel olarak hizmet sunmaları için kurumsal yapılar altında bir araya gelmeleri kaçınılmazdır” dedi.

Üyelerin global düzeyde bilgiye hemen ulaşabilmeleri, değişen dünya koşullarına uyum sağlayabilmeleri için zorunlu eğitimin gerekliliğine değinen Yontan, 2019 yılının başından itibaren meslek mensuplarına zorunlu eğitim getirileceğinin bilgisini verdi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim