Şemsek, partiler içinde tartışma ve krizlerin çözüm yerinin kongre olduğunu belirterek, MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye makul bir süre içinde seçimli bir olağanüstü kongre toplama çağrısı yaptı. Genel Başkan adaylığı için adı geçenleri, “Hepsi değerli kardeşlerimizdir” diye niteleyen Şemsek, “Hepsine başarılar diliyorum. Hayırlı olsun” dedi.
MHP 19. Dönem Çorum Milletvekili, Ülkü Ocakları Derneği eski genel başkanı, MHP eski genel sekreteri, eski genel başkan yardımcısı; MHP Kurucular kurulu üyesi, Milliyetçi Hareket’in kanaat önderlerinden Şemsek 1 Kasım’daki seçim sonuçları sonrasında MHP’de yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.
47 yıllık siyasi hayatında MHP’nin bir çok badire atlattığını hatırlatan Şemsek MHP’nin Türk milletinin umudu olmaya namzetken, 1 Kasım’da yaşanan sonucun camiada derin bir atmosfer yarattığını ve yaşanan sorunun çözümünün de ülkücü-milliyetçi irade olduğunu kaydetti.
MHP’nin içine düştüğü bu durumun anlatılabilir ve kabul edilebilir bir durum olmadığını anlatan Şemsek, “MHP’nin iktidar hedefli ve sonuçlu olması milliyetçi, ülkücü hareketin toplumsal talebidir. Bu taleplerle ve talebi yapanlarla kavgaya tutuşmak doğru olmaz. Siyaset halkla olan bir iştir. Halksız siyasette olmaz. Halkın gönlüne girmesini beceremeyen hiçbir siyasi kuruluşun başarı şansı yoktur. Halkın gönlüne girecek onun sevgisini kazanacak faaliyetler yapılmadıkça MHP ve Ülkücü hareketin başarı şansı da olmaz. Halkın gönlüne girebilmenin, gönüller kazanabilmenin yolu da, MHP’nin Türk milliyetçiliği çizgisinde, ülkücü çizgide, ülkücü kadrolarla yönetilmesinden ve öncelikle kendi samimi parti mensuplarının gönlünü kazanmaktan ve bütün bir Türk toplumunu kucaklamaktan geçer” dedi.
Bu nedenle herkesin ortak kaygısının MHP olması gerektiğini söyleyen Şemsek, ülkücü iradenin yapılacak bir kurultayda arzu ettiği sonuca ulaşabileceğini ve partinin önünün açılacağını sözlerine ekledi.
(Yeniçağ)
Editör: TE Bilisim