Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Çorum’da bulunan sığınmacıların zor koşullarda hayat mücadelesi sürdürdüklerini belirterek, mülteciler hakkında toplumda yerleşen bir takım önyargıların aşılması gerektiğini söyledi.
AKP İl Başkanlığı tarafından, Çorum’da yaşayan mültecilerin yaşadıkları sorunların ele ele alındığı bir toplantı düzenlendi.
Turgut Özal Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya AKP İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, İl Göç İdaresi Müdürü Nedim Kaya ve çok sayıda kişi katıldı.
Toplantının açış konuşmasını yapan AKP İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, özellikle Irak ve Suriye’de yaşanan savaş ve kaos ortamı nedeniyle ülkesini terk etmek zorunda kalan mültecilerin Müslüman Türk toplumu arasında “Ensar-Muhacir” ilişkisi doğrultusunda kabul gördüğünü belirterek, “Ancak maalesef bu muhacir kardeşlerimizin hakkında varlıklı oldukları, yüksek miktarda maaşa bağlandıkları ve aşırı derecede suça karıştıkları yönünde dedikodular yapılıyor. Elbette aralarında zengin olanları da bulunmakla beraber muhacir kardeşlerimiz son derece zor şartlarda hayat mücadelesini sürdürüyorlar. Biz de AKP İl Teşkilatı olarak onların yaşadıkları sıkıntıları ele almak, çözüm yolları aramak ve partililerimizi bu konuda daha net bilgilendirmek için böyle bir toplantının yararlı olacağını düşündük.” diye konuştu.
Çorum’un misafirperverliğini mültecilere gösterdiğini kaydeden Bekiroğlu, “Herhangi bir nedenle vatanlarından, topraklarından ve ailelerinden uzaklaşarak buralara sığınmış insanlara daha fazla kucak açmalıyız. Şehrimize sığınan insanlar çok mağdurlar ve içler acısı bir durumda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Müslüman Müslüman’ın kardeşi olduğu inancıyla bizim de bu mülteci kardeşlerimize sahip çıkmak en önemli görevimizdir.” ifadelerini kullandı.
Program, sığınmacılarla ilgili sinevizyon gösteriminin ardından İl Göç İdaresi Müdürü Nedim Kaya’nın konuşmasıyla sona erdi.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim