Osman Müftüoğlu’nun fotoğrafı, Deli Memed’in dev mobilya mağazası DM Mobilya’nın baş köşesinde asılı duruyor.

“İşyeri açtım yanımda oldu, ev aldım, kale gibi arkamda durdu. Her zor anımda O’nu yanımda buldum. Hakkımda çıkarılan asılsız dedikodular yüzünden mal almakta zorlandığımda, hiç tereddütsüz kefilim oldu.” diyor.

“Osman Müftüoğlu’nun, Deli Memed’in hayatında çok önemli bir yeri var. Allah Osman Baba’dan razı olsun. Zaman zaman ailemden yakın oldu bana. Değerli ailesine de, dostlarına da saygım sonsuz. Allah böyle iyi insanların yokluğunu vermesin.”

“Girdiğim işte başarılı olduğum zaman, ‘Bu parayı nerden buldun?’diyorlar, ben de ‘Osman Müftüoğlu verdi’ diye karşılık veriyorum. O’nun bana verdiği güç, paradan bile daha değerli, daha önemli.”

“Şükran borçlu olmak bile hafif kalır. ‘Allah benim ömründen alsın, O’nun ömrüne eklesin’ diye çok dua ettim. Düştüğümde, ‘Allahım tepemden para yağdıramazsın, ama bana vesile olacak sebebimi yolla’ diye yakardım. Allahım da karşıma Osman Baba’yı çıkardı. Kimse bana güvenmezken O elimden tuttu, ‘Sen çalışkan çocuksun, başarırsın’ dedi. ‘Çivi gibi dik dur’ dedi, O’nun sayesinde durdum.”

Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’a da çok güveniyor Deli Memed. Adını ayırarak, “Ahmet-Sami-Ceylan…O benim için üç milletvekili…” diyor. Milletvekili Ceylan’ın adeta üç kişilik çalıştığını belirterek, “Benim gibi pek çok insan, kendisine bir telefonla ulaşabiliyor, derdini, talebini iletebiliyor. Halkın içinde, halkın gözü, kulağı, sesi…Bu bakımdan, Adnan Türkoğlu’ndan sonra gelen tek milletvekili…” ifadesini kullanıyor.

Ahmet Sami Ceylan’ın çok çalıştığını, köyde-kentte her Çorumlu’ya ulaşmaya ve onların kendisine ilettikleri her sorunu çözümlemeye çalıştığını anlatan Mehmet Coşgun, “Tempoyu düşürdüğünü farketsem, karşısına çıkar söylerim. Ama O’nun temposu hiç düşmüyor. Bence Ahmet Sami Bey, çok vekile bedel…” diye konuşuyor.

(Aliye ÖNCEL)

Editör: TE Bilisim