Çorum Büyük Otel'de Salı günü gerçekleştirilen çalıştaya, Diyanet İşleri Başkanlığı Program Geliştirme Daire Başkanı Cafer Tayyar Doymaz, Çorum İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, Müftü Yardımcısı Selahattin Bozkurt, ilçe müftüleri, il vaizleri ve Koordinatör Kur’an Kursu Öğreticileri katıldı.
Çalıştay Programı, Fatih Sultan Mehmet Camii Müezzin Kayyımı İsmail Şanal’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İl Müftü Yardımcısı Selahattin Bozkurt’un çalıştayla ilgili kısa bir bilgi sunmasının ardından açış konuşmasını İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın yaptı.
Müftü Akın gençlik çağlarının hayatın en önemli dönemlerinden biri olduğunu belirterek, “Bir insanın kimliği gençlik dönemlerinde şekillenir. Bir millet için gençlik, iman vücudumuza hayat veren kan gibi tasavvur edilir. Gençlik, Allah’ın en büyük armağanıdır. Asr-ı Saadette Sahabe-i Kiramı oluşturan kadro ekseri gençlerden olduğu gözlemlenmiştir. Yine Hz. Peygamber (S.A.V.) ‘Gençliğin tehlikelerinden sakınınız’ buyurarak onun tehlikelerine işaret etmiştir. Gençliğimizi kötü, zararlı alışkanlık ve davranışlardan korumak için seferber olmalıyız. Teşkilatımızı, gençlerimizin dinî eğitimleri içinde adanmış bir teşkilat haline getirmeliyiz.” diye konuştu.
Daha sonra kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Program Geliştirme Daire Başkanı Cafer Tayyar Doymaz ise Hz. Peygamber zamanındaki gençlerden ve sahabe efendilerimizden örnekler vererek bugünkü gençliğe sahip çıkılması üzerinde durdu.
Çalıştayın sonraki bölümünde ise İl ve İlçe Gençlik Koordinatörleri gruplara ayrılarak atölye çalışmaları yaptı. Öğle öncesi ve sonrası olmak üzere iki fasılda gerçekleştirilen çalıştayda daha sonra atölye çalışmalarının sonuçları ve genel değerlendirmeler yapılarak rapor hâline getirildi.
İl Müftülüğü Saymanı Abdullah Sanar’ın, 37 farklı projeyi içeren “Hizmette Verimlilik” ve “Cami Öğrenci Evi” isimli proje sunumlarının ardından İl Müftü Yardımcısı Selahattin Bozkurt, söz konusu çalıştayın çok verimli geçtiğini ifade ederek katılımcılara teşekkür etti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim