Çorum İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şubesi, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından müştereken düzenlenen Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonuna yardımcı olmak amacıyla, yurt içinde ve yurt dışında açlık ve sefalet içerisinde olanlara ulaştırılmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı aracılığı ile Kurbanlarını vekâlet yoluyla kestirmek isteyen vatandaşların bilgilendirilmeleri ve ilgili banka şubelerine ücretlerini yatırmalarına yardımcı olmak amacıyla Çorum Saat Kulesi yanı Hürriyet Parkında ve Merkez Ulucami avlusunda stant açıldığı kaydedildi.
Vekaletle Kurban Kesim stantlarında her gün saat 08.00-17.00 arasında din görevlilerinin vatandaşları vekaletle kurban kesimi ile ilgili bilgilendirip, taleplerini yerine getirdiğinin belirtildiği açıklamada bu kapsamda Çorum İl Müftü Vekili Abdullah Pamuklu ve Müftülük Saymanı Abdullah Sanar’ın Hürriyet Parkı’nda açılan standı ziyaret ettiği ifade edildi. Açıklamada ayrıca, kesilen kurbanların etlerinin yurt içinde ihtiyaç sahiplerine, Kur’an Kursu ve öğrenci yurtlarında barınan öğrencilere, yurtdışında ise öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu Afrika, Afganistan, Pakistan, Arakan ve Patani başta olmak üzere Orta Asya, Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri ve Kafkasya’daki müslümanlar olmak üzere 90 ülkeye bağış yapan vatandaşlar adına ulaştırılacağını dile getirildi.
Vekaletle Kurban Kesim Stantları 23 Eylül 2015 tarihi mesai bitimine kadar açık kalacak. Vatandaşların vekaletle kurban kesim taleplerine açılan stantlarda din görevlileri tarafından yardımcı olunacak. Vekaletle Kurban Kesim ücreti masraflar dâhil yurt içinde 625.00 TL, yurt dışında ise 450 TL olarak belirlendi.
(Haber Merkezi) 
Editör: TE Bilisim