Müftü Akın dün Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu ve bazı Müftülük çalışanlarıyla birlikte ziyaret ettiği Başkan Külcü’ye Kutlu Doğum Haftası kutlama etkinlikleri hakkında bilgi verdi.
Kutlu Doğum Haftası’nın Çorum’da 8- 22 Nisan tarihleri arasında kutlanacağını belirten Müftü Ahmet Akın, bu yılki temanın “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet – Gelin Birlik Olalım” şeklinde belirlendiğini söyledi.
Müftü Akın, Cuma Namazı sonrası Hürriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek açılış programına Belediye Başkanı Külcü’yü davet ederek, kendisine Kur’an-ı Kerim, gül ve Diyanet Vakfı Yayınları’ndan çıkmış bazı kitapları hediye etti.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Müftü Akın ve beraberindekiler teşekkür etti.
Başkan Külcü, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başarıyla yürüttüğü Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini her zaman çok önemsediklerini belirterek, “Daha önceki yıllarda da sevgi, kardeşlik ve hoşgörü gibi temalarla kutlanan Kutlu Doğum Haftası için, kritik bir eşikten geçtiğimiz şu günlerde ‘Birlik’ temasının belirlenmiş olması çok isabetli bir karar olmuş. Bizi biz yapan değerlerin başında din olgusu geliyor. Bizim yüce dinimiz de her an sosyal hayatın içerisinde olmayı emrediyor. Kutlu Doğum Haftası sayesinde Peygamber Efendimiz’i dinlemek ve anlamak bahsinden artık yaşamak bahsine geçtik. Kanımca Diyanet, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleriyle halkın arasına inmiş oluyor. Bu da bizi ziyadesiyle memnun ediyor.” şeklinde konuştu.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim