Olay, geçtiğimiz yıl Bahçelievler Mahallesi’nde meydana gelmişti. İddiaya göre, Selma K. ile sevgilisi olduğu öne sürülen Reşat Kabakçı arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle Selma K., eline aldığı bıçakla Kabakçı’yı sırtından ve kasıklarından bıçaklayıp ağır yaraladı. Kabakçı, ambulansa alınarak Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Selma K. ise işlemlerinin ardından nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

Çorum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “kasten adam öldürme” suçundan müebbet hapis cezasıyla yargılanan Selma K., ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya Selma K., 4 yaşındaki çocuğuyla katıldı. Duruşmanın başlamasından sonra salonda bulunan her iki tarafın yakınları arasında gerginlik yaşanırken, araya giren güvenlik güçleri kavganın daha fazla büyümesini engelledi.

“BIÇAĞI ELİME ALMAMLA KANIN GELMESİ BİR OLDU”

Sanık Selma K. savunmasında o gece yaşananları anlattı. Sanık, “Reşat Kabakçı ile 7 yıldır birlikte yaşıyoruz. Kendisinden bir tane de çocuğum var. Devamlı kendisi benim yanımda kalıyordu. İlk yıllar kendisiyle aramızda problem yoktu, ancak sonraki dönemlerde beni başka erkeklere pazarlıyordu.

Bu durumdan dolayı kendisinden şikâyetçi bile olmuştum. Hatta G.S. isimli bir kız vardı. Bu kızla benim yatak odamda birlikte olmuştu. Olay günü ya evimi terk edecektim, yâda sığınma evine gidecektim. Reşat’ın yakınlarını arayıp eşyalarımı satıp gideceğimi söyledim. Akşam saatleriydi Reşat eve geldi. Evde eşya taşımak için gelenleri kovdu. ‘Hiç bir yere gidemezsin, yoksa seni öldürürüm’ şeklinde sözler söyledi. Birlikte dışarıya çıktık, alkol aldık. Arabada içtik, sonra birlikte eve geldik, çocuk yanımızdaydı, birisiyle telefonla konuştu, benim orada çalışmam konusunda pazarlık yaptılar. Gece geç olmuştu. Reşat telefonda yakınlarıyla konuştu, daha sonra ortam bir anda gerildi. Sonra aramızda kavga çıktı, o bana ben de ona vurdum. Bıçak televizyonun yanındaydı, bıçağı almamla kanın gelmesi bir oldu, yere düştü, ‘aşkım ölüyor’ diye bağırdım ve ambulansı, polisi aradım. Sonra öldüğünü öğrendim. Öldürme kastıyla hareket etmiş değilim, hatırladığım kadarıyla kendisine bir kez bıçak darbesi vurdum, kanların akması bir anda oldu” dedi.

ÖLDÜRÜLEN REŞAT KABAKCI’NIN RESMİ NİKÂHLI EŞİ T.K:

“EŞİMLE BİRLİKTEYKEN FUHUŞ YAPMAYA DEVAM EDİYORDU”

Öldürülen Reşat Kabakcı’nın resmi nikâhlı eşi T.K. de duruşmaya katıldı. 2 çocuk annesi genç kadın, “Ben Reşat Kabakcı’nın 14 yıllık eşiyim. Eşimin Selma K. ile 7 yıllık ilişkisi olduğunu biliyorum. Onunla yaşamaya başlamıştı, eve çok nadir gelirdi, boşanma davası açmamıştım. Eşim eve ne zaman gelse Selma K. sürekli rezalet çıkarıyordu. Eşim olaydan 10 gün önce evine geri döndü, onunla mutlu değildi. Yine de eşim bu kişi ile görüşmesini sürdürüyordu. Selma K. o gün görüntülü arayarak ‘Çorum’u terk edeceğim, gel çocuğunu gör’ dedi. Eşim de bunun üzerine onun evine gitti. Bana aynı gün mesajlar çekti ve ‘Reşat’ı sana yar etmeyeceğim, onu öldüreceğim’ şeklindeydi. Bu kişi eşimle birlikteyken de fuhuş yapmaya devam ediyordu. Hatta Selma K., evine bakıcı diye bir kız almıştı. Onu da pazarlamaya çalışmıştı. Benim ölen eşimden iki çocuğum var. Ben bu kişiden şikâyetçiyim” dedi.

BABA A.K.: “OĞLUMUN BU KADINI PAZARLAMASI MÜMKÜN DEĞİL”

Reşat Kabakcının babası A.K. ise, oğlunu öldürdüğünü öne sürdüğü Selma K.’den şikâyetçi olduğunu belirterek, “Oğlumla Selma K. arasında gayri resmi bir ilişki olduğunu biliyordum. Ancak, oğlumu kurtaramadım. Oğlum evine temelli gelmek istiyordu. Fakat bu kişioğlumun yakasını bırakmıyordu. Oğlumun iddia edildiği gibi Selma K.’yi pazarlaması söz konusu değildir. Hatta Selma K. başka bayanları pazarlarken yakalandı. Bu kişi ondan dolayı ceza bile aldı. Ben Selma K.’den şikâyetçiyim” dedi.

ANNE D.K.: “OĞLUM ÖLDÜRÜLMEDEN ÖNCE

‘SELMA’YI BATAKLIKTAN KURTARACAĞIM’ DERDİ”

Reşat Kabakçı’nın annesi D.K. de Selma K.’den şikâyetçi olduğunu belirterek, “Oğlumun bu kişi ile yaşadığını biliyorum. Oğlum bu kişiyi günler önce terk edip evine dönmüştü, Oğlumun Selma K’yi pazarladığı doğru değildir. Oğlum sürekli Selma K’yi bataklıktan kurtaracağını söylerdi” dedi.

Mahkeme heyeti, eksiklerin tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihine erteledi. Her iki taraf yakınları polis nezaretinde duruşma salonundan çıkartıldı. (Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim