Modena'da yoğun bir sevgi seli ve büyük bir coşku ile karşılanan Ceylan, gurbetçilerle salon toplantısı yaparak referandumda niçin "Evet" verilmesi gerektiğini anlattı.

Ceylan, ayrıca beraberinde çok sayıda Çorumlu gurbetçi ile birlikte Modena'da bulunan Ulucami'yi ziyaret etti.

AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Seçim Koordinasyon Merkezi Genel Merkezi'nin görevlendirmesi ve Avrupa Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) davetlisi olarak gittiği İtalya'da ziyaret ve temaslarını sürdürüyor. Como ve İmperia şehirlerinin ardından Modena'yı ziyaret eden Ceylan, yine yoğun bir ilgiyle karşılandı.

Milletvekili Ceylan, Modena'da büyük çoğunluğu Çorumlu olan gurbetçi vatandaşlarla sohbet ve istişare toplantısı yaparak, 16 Nisan'da yapılacak referandum öncesi gurbetçileri yeni anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi konusunda bilgilendirdi.

Gurbetçi vatandaşlarımızı oy kullanmaya davet eden Ceylan, 18 maddelik anayasa değişikliğinin içeriği konusunda merak edilen sorulara da cevap vererek, Türkiye'nin geleceğinin şekillendirilmesi konusunda destek istedi.

Türkiye'de 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi olaylarını da değerlendiren Ceylan, Türk milletinin canla, başla mücadele ederek ülkesine, demokrasiye, bayrağına, ezanına sahip çıktığını dile getirdi.

Milletvekili Ceylan, Almanya'nın ardından Hollanda'da yaşanan diplomatik krizi değerlendirerek, Hollanda hükümetinin Türk Bakanlarının gurbetçilerle buluşmasını engellemesini sert dille eleştirdi.

Ceylan, ayrıca beraberinde çok sayıda Çorumlu gurbetçi ile birlikte Modena'da bulunan Ulucami'yi de ziyaret ederek bilgi aldı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim