Mobilyacılar Odası Başkanı Yalçın Kılıç’ın ev sahipliğinde ÇESOB’ta verilen iftar yemeğine Vali Yardımcısı Adem Saçan, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Hitit Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Erdoğan Çerikçi, ÇESOB Başkan Vekili Recep Gür, ÇESOB Yönetim Kurulu üyeleri, İl ve İlçe Esnaf Odası Başkanları, Mobilyacılar Odası Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda esnaf katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualar eşliğinde yenilen yemeğin ardından bir konuşma yapan Oda Başkanı Yalçın Kılıç, iftar yemeğine katılarak kendilerini onurlandıran başta Vali Yardımcısı Adem Saçan olmak üzere oda başkanlarına, misafirlerine ve tüm mobilyacı esnafına teşekkür etti. Ramazan ayının tüm İslam Alemi’ne hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Kılıç, “Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın” dedi.

SAÇAN: “ORTADİREK OLMAZSA TÜRKİYE’NİN ÇATISI ÇÖKER”

Başkan Kılıç’ın konuşmasının ardından söz alan Vali Yardımcısı Adem Saçan ise konuşmasında esnaf ve sanatkarlığın önemine dikkat çekti.

Saçan, esnafla mübarek Ramazan ayında aynı çatı altında, aynı sofrayı paylaşmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Terzi çıraklığı ve kalfalığı yaptığını ifade eden ve o dönemde yaşadığını ramazanlardan bahseden Saçan, esnaflığın ne demek olduğunu çok iyi bildiğini belirtti. “Orta direk olmazsa Türkiye’nin çatısı çöker” sözünü anımsatan Vali Yardımcısı Saçan, “İşte sözü edilen orta direk, alın teriyle, emeğiyle çalışan, çocuğuna helal lokma götüren ve devletine sadakatle hizmet eden, çocuğunu gözünü kırpmadan askere gönderen, vergisini ödeyen, savaş olsa dahi çocuğunu devletinin emrine veren işte bu orta sınıftır” diye konuştu.

Vali Yardımcısı Adem Saçan, Türkiye Cumhuriyeti’nin omurgasını esnaf ve sanatkarın oluşturduğunu belirtti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim