Kadın gişimcilerin iş dünyasına katılımını artırmak amacıyla Memleketçi Sanayici ve İşadamları Derneği (MİSİAD) bünyesinde Kadın Kurulu oluşturuldu. MİSİAD Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığı’na ise Nazik Bulut getirildi.
MİSİAD Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nazik Bulut, ülkemizde çalışan kadınların sayısının son yıllarda hızla arttığına dikkat çekti. Kadınların karşılaştıkları pek çok soruna rağmen, başarılarıyla iş dünyasında zirveyi zorladıklarını dile getiren Bulut, son 20 yıl içinde iş dünyasının yaşadığı belki de en büyük kazanımın kadınların çok yoğun bir biçimde iş yaşamına girmesinin olduğunu belirtti.
Nazik Bulut, kadınlarımızın potansiyellerini bizim gibi ülkelerde iş dünyasına yansıtması, ekonominin güçlenmesinde büyük önem taşıdığını, her ne kadar kadınlar hemen hemen her iş kolunda görülseler de, erkek egemen iş dünyasında kadınlarımızın bütün iş alanlarında çalışmaya teşvik edilmesi de ülkemizin ekonomik gelişimi bakımından oldukça önemli olduğunu vurguladı.
MİSİAD Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nazik Bulut, İlimizde de pek çok alanda faaliyet gösteren kadın arkadaşlarımız bulunsa da örgütlü aktif bir yapının olmadığını söyleyerek “Kadınlarımızın iş hayatı içerisinde yaşadığı problemlerin çözümünde kadınlardan oluşan örgütlü bir yapının başta ilimize daha sonra ülkemize büyük katkı sağlayacağı düşüncesindeyim” dedi.
Nazik Bulut tüm girişimci kadınları MİSİAD çatısı altında buluşmaya davet ederek açıklamasına şöyle devam etti. “Kurulduğu günden beri içinde bulunduğum Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneğimizin iş dünyasında kadınlarımızın yaşı mesleği eğitimi siyasi düşüncesi etnik kökeni vb. ne olursa olsun hiçbir ayrım gözetmeksizin amacının ülkemizin milli bir ekonomiye geçmesi ve bu anlamda bir çatı altında birleşmiş kadınlarımızın güçlü bir ekonominin yanında güçlü bir toplum oluşturma yolunda pek çok sorunu çözeceği düşüncesinden yola çıkarak, ilimizde bulunan girişimci kadınlarımızı derneğimiz kadın girişimciler kurulu çatısı altında birleşmeye davet ediyorum.”
(Haber Merkezi )

Editör: TE Bilisim