Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek törende Selçuklu ecdadımıza çok şey borçlu olduğumuzu belirterek, onların bıraktığı mirası yaşatmak için bu manaya uygun çalışmalar yaptıklarını söyledi. Kılıçarslan’ın adeta Anadolu'nun ikinci fatihi olduğunu söyleyen Akyürek, “Miryokefalon Zaferi Anadolu’yu bizlere kalıcı olarak vatan yapmaya vesile olan şanlı bir zaferdir” diye konuştu.
Çorumlu Konya Valisi Yakup Canbolat ise Miryokefalon Savaşı’nın Konya’da yapıldığının tarihi ve bilimsel gerçekler ışığında ortaya çıkarılmasından sonra zafer kutlamalarının yapılmasını anlamlı ve isabetli bulduğunu söyledi. Çorumlu Vali Canbolat, “Bugünü iyi anlayabilmek, yarını daha iyi inşa edebilmek için geçmişimizi iyi bilmemiz gerekiyor. Şüphesiz geçmişini iyi bilen nesiller geleceğine daha emin adımlarla yol alacaktır. Bu büyük zaferi hafızalarda canlı tutmak, özellikle milli ve manevi hassasiyetlerimizi en üst düzeyde yaşadığımız bu günlerde milletimize verilebilecek en büyük hizmetlerden birisidir” ifadelerini kullandı.
Meydana isim verme töreninden sonra İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar tarafından Miryokefalon Savaşı’nın tarihimiz için önemine vurgu yapılarak zaferin 840. yılı için okutulan hatimlerin duası yapıldı.
(İHA)
Editör: TE Bilisim