İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çorum Kent Konseyi iş birliğinde hazırlanan ve Karşıyaka Şehit Onur Bakbak İlkokulu tarafından uygulamaya konulan Kültür ve Sanatla Büyüyen Minik Eller Projesi kapsamında; minik eller radyo programlarına başladı.

Hitit Sürekli Eğitim Merkezi ve Çorum İl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün katkılarıyla Diksiyon ve Program Hazırlama eğitimine alınan minik eller, eğitim görevlisi Meltem Çınar danışmanlığında, çalışmalarına devam ediyor.

“KARŞIYAKA’NIN SESİ”

Uygulama çalışmaları kapsamında planlanan Karşıyaka’nın Sesi adlı radyo programlarının ilki, Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi koordinatörü Nuran Hakyemez, proje sorumlusu Cemalettin Tunç ve proje yürütme kurulu üyesi Aysun Demirci’nin katılımlarıyla, Umut Radyo stüdyolarında gerçekleştirildi. Program eğitim çalışmalarını tamamlayan öğrencilerden, Fatma Naz Mert ve Ataberk Karayalçın tarafından sunuldu.

Programda, proje kapsamında yapılan çalışmalar ve paydaş kurumların faaliyetleri hakkında bilgiler verildi. Program sunucuları Fatma Naz Mert ve Ataberk Karayalçın’ın sorularına cevap veren konuklar, öğrencilerin başarılı sunumlarında duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

DİKSİYON DERSİNE 12 ÖĞRENCİ

Programlar hakkında bilgi veren eğitim görevlisi Meltem Çınar: Hitit Üniversitesi, Hitit Sürekli Eğitim Merkezi tarafından, proje kapsamında açılan Diksiyon ve Program Hazırlama Eğitimine 12 öğrencimiz katıldığını, eğitimler sonucunda, başarılı olan öğrencilerin, radyo programları hazırlık çalışmalarına alındığını belirterek, öğrencilerin, mayıs ayı içinde Umut Radyo stüdyolarında yapılacak canlı yayınlarda konuklarıyla, program sunumu gerçekleştirileceğini söyledi. Karşıyaka’nın Sesi adlı programlara, projeye destek veren danışmanlar, şair, yazar ve sanatçılar katılacağını ifade eden Çınar, her programda iki öğrencinin program sunumu yapacağını söyledi. 

EBRU VE SERAMİK EĞİTİMLERİ

Program konuğu, Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi koordinatörü Nuran Hakyemez, projeye sundukları katkıları şöyle ifade etti. ‘’ Proje kapsamında Ebru ve Seramik Sanatı eğitim faaliyetleri düzenledik. Şehit Onur Bakbak İlkokulu ve Kocatepe İlkokulundan katılan öğrencilerle yürütülen çalışmalar; Buhara Kültür Merkezinde, Kadın Kültür ve Sanat Merkezi eğitmenleri tarafından organize edildi. Elde edilen öğrenci çalışmaları düzenlenecek sergi organizasyonlarında kamuoyunun beğenisine sunulacaktır.’’dedi.

“EĞLENEREK ÖĞREN”

TGEV faaliyetlerinden sorumlu, proje yürütme kurulu üyesi  Aysun Demirci, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Çorum Öğrenim Biriminde düzenlenen, 10 hafta süreli, kültür ve sanat etkinliklerinin tamamlandığını, proje kapsamında görev alan 152 öğrencinin katılımı ile yapılan etkinliklerde, eğlenerek öğren ilkesi çerçevesinde, çalışmalara yer verildiğini, çalışmalarda elde edilen  öğrenci ürünlerinin sergileneceğini ifade etti.

KÜLTÜR-SANAT MOTİVASYON ARACI”

Proje sorumlusu Cemalettin Tunç, proje faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, 7-10 yaş grubundaki çocukların, kültürel ve sanatsal yeteneklerini, katıldıkları eğitimlerle fark etmelerinin sağlandığını, elde ettikleri bilgi ve bulguları, ürettikleri eserleri ve ürünleri, kendilerinin düzenleyeceği etkinliklerle çevresine sunmalarına fırsat verildiğini söyledi. Akademik başarının artırılmasında; kültürel ve sanatsal faaliyetlerin, motivasyon aracı olarak kullanılması için çaba harcadıklarını belirten Tunç: ‘’Bu yolculukta bizlere destek veren tüm kurum, kuruluş yetkililerimize ve paydaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.’’dedi.

Program Fatma Naz Mert tarafından okunan şiirin ardından sonlandırıldı.

(Mehmet DALAR)

Editör: TE Bilisim