Çorum Belediyesi Buhara Kültür Merkezi’nde Cumartesi günü gerçekleştirilen tanıtım toplantısı ve protokol imza törenine Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan ve İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ün yanı sıra paydaş kurum temsilcileri katıldı.

Karşıyaka İlkokulu Müdürü Cemalettin Tunç, “Kültür ve Sanatla Büyüyen Minik Eller Projesi” ile hedefledikleri amaçlar ve kazanımlar hakkında bilgi vererek, “Öğrencilerimizin kültür ve sanatsal faaliyetlerle akademik başarılarının daha da artacağına inanıyoruz. Proje kapsamında yapacağımız etkinliklerle öğrencilerimiz, edebiyat, resim, ebru, seramik çalışmalarıyla, halk oyunlarıyla, sahne sanatlarıyla tanışacaklar. Böylece motivasyonları gelişerek hem akademik başarıları artacak hem de birlik ve beraberlik bağları güçlenecektir.” diye konuştu.

Projenin tanıtımı sonrasında İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ve Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan, “Kültür ve Sanatla Büyüyen Minik Eller Projesi” protokolünü imzaladılar.

İmza töreninde konuşan Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan, “Güzel bir programda burada olmaktan dolayı mutluyum. Çocuklarımıza yapılan yatırım sonuçları bakımından en önemli yatırımdır. Bu güzel örneklerin devamını diliyor, destek veren kurumlara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ise “Çorum’da güzel şeyler oluyor. El ele, gönül gönüle çalışmaya devam edeceğiz. Eğitimde akademik başarımızın yanında sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal yönden de iyi olmalıyız. Birlikten güç doğar şiarıyla belediyemizle, sanayimizle, üniversitemizle birlikte hareket ediyoruz. Yarının bugünden daha iyi olacağına inanıyoruz. Başlattığımız ‘Her Okulun Bir Projesi Var’ kapsamında çok güzel projeler ortaya çıktı. Başarılarından dolayı Karşıyaka İlkokulumuzun yöneticilerine, velilerine ve desteklerinden dolayı paydaşlarına şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

“Kültür ve Sanatla Büyüyen Minik Eller Projesi” protokolünün imzalanmasından sonra, geçen yıl yürütülen “Geçmişten Geleceğe Gülümse” projesini anlatan fotoğraf sergisi gezildi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim