Proje kapsamında düzenlenen Yaratıcı Drama, Yazarlık ve Düşünme Eğitimi faaliyetlerine katılan öğrencilerin yazdıkları masallar, şiirler ve sahneledikleri tiyatro oyunları; “Minik Ellerden Masallar Şiirler ve Piyesler” adı altında kitap hâline getirildi.

Dört bölümden oluşan kitap Okul Müdürü Ersoy Özkeskin tarafından düzenlenerek yayına hazırlandı. Basımı Çorum Kent Konseyi tarafından gerçekleştirilen eserin danışmanlığı ve editörlüğü, Prof. Dr. Meral Demiryürek tarafından yapıldı.

İçeriğinde, öğrenciler tarafından yazılan 20 masal, 22 şiir ve öğrenciler tarafından sahnelenen 2 tiyatro oyunu bulunduran eserin çizimleri Ersoy Özkeskin tarafından yapılırken, sahne fotoğraflama çalışmaları Çofsad tarafından gerçekleştirildi. Kitabın son bölümünde, projeye katkı sunan paydaş kurum ve kişiler ile yazar ve şairlerin değerlendirmelerine yer verildi.

İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan “Her Okulun Bir Projesi Var” organizasyonu kapsamında; kültür ve sanat alanında “2018 yılının örnek projesi” seçilen, “Kültür ve Sanatla Büyüyen Minik Eller Projesi”, bu yılki faaliyetlerine müzik ve halk oyunları temalarıyla devam edecek.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim