Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde düzenlenen mitinge TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakanlar Ahmet Davutoğlu, Tansu Çiller ile bakanlar, milletvekilleri ve 5 milyona yakın vatandaş katıldı.
Türkiye’nin 81 ilinde aynı anda başlayan ve ülke genelinde 20 milyondan daha fazla kişinin katıldığı tahmin edilen “Demokrasi ve Şehitler” Mitingi, 15 Temmuz silahlı darbe girişiminden sonra sağlanan yumuşama sayesinde HDP dışındaki siyasi parti mensuplarının da biraraya gelmesini sağladı.
“Zafer Demokrasinin Meydanlar Milletin” sloganıyla düzenlenen ve darbeye karşı olan herkesin davetli olduğu mitingde kardeşlik, birlik beraberlik ruhu yeniden canlandı. Yenikapı Metro İstasyonu duvarlarına demokrasi şehitlerinin fotoğrafları asılırken, miting TRT tarafından 7 dilde canlı yayınlandı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile start alan mitingde şehitler için Kur’an okunarak dua edildi. Mitingde sırasıyla Bahçeli, Kılıçdaroğlu, Yıldırım, Akar, Kahraman ve son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan birer konuşma yaptı.
Çorum’da da vatandaşların Belediye önündeki dev ekrandan takip ettiği mitingde milletimizin çok büyük olduğunu, esaret ve zillet kabul etmeyeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz’da meydanlara inen millete şükranlarını sunduğunu, şehitlik ve gazilik şerefine nail olanların isimlerini tarihe altın harflerle yazdırdığını, Türk düşmanlarının ertesi güne işlerinin çok daha zor olduğunu görmenin kahrıyla uyandığını söyledi. Yenikapı’da verilen görüntünün tüm düşmanları bir kez daha üzdüğünü belirten ve idamla ilgili Meclis’in bir karar alması halinde kendisinin hemen imzalayacağı sözünü veren, demokrasi nöbetlerinin de 10 Ağustos’a kadar süreceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız” sözleriyle konuşmasını tamamladı.



(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim