Çorum Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Pehlivan ile görüşen Milletvekili Adayı Mehmet Akif Aras, partisinin tarım politikaları hakkında bilgileri paylaştı.

Tarımda kalkınmanın yolunun kooperatifçilikten geçtiğini, bu bağlamda Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin de çiftçilerin büyük bir bölümünün temsilcisi olduğunu dile getiren Aras, “Bu güç birliği milyonlarca çiftçimizin ortaklığı, buluşması anlamını taşımaktadır. Çiftçilerimizin ekonomik menfaatlerini korumak maksadı ile tarımsal girdi, zaruri tüketim maddeleri ihtiyaçlarını uygun şartlarda karşılamak, ürünlerini değerlendirmek ve bu suretle de başta çiftçi ortaklarına ve Türk tarımına katkıda bulunmaktadır” dedi.

“Pankobirlik’in tarımsal amaçlı iştirakiyle, tarımsal üretimden sanayiye, pazarlamadan yatırım stratejileri oluşturmaya kadar tüm ekonomik süreçlerde yer aldığını görmekteyiz. Pankobirlik’in çiftçimize ve üreticimize, ülke tarımına ve ekonomisine büyük katkılar sağlamasını temenni ediyoruz. Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Pehlivan ve yöneticilerinin Çorumlu çiftçilere ve üreticilere daha fazla hizmetlerde bulunacağına inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

27. Dönem seçimlerinde partilerinin çiftçilerin talep ve beklentilerini karşılayacak çözüm önerileri sunduğunu anlatan Aras, yapılacak olan projeleri ve taahhütleri ise şöyle sıraladı:

“Milliyetçi Hareket Partisi olarak milli tarımı geliştirmek, çiftçilerimizi kendi topraklarından ekmek kazanır bir hale getirmek düşüncesini taşıyoruz. Ayrıca sağlık ve gıda güvenliği, Milliyetçi Hareket Partisinin en önemli gündem maddeleridir. Bize göre Türk Milletinin sağlığı, huzuru ve refahı her şeyden önce gelir. Eğer tarımımızı etkileyen veya bir çiftçimizin ekmeğiyle ilgili bir mevzu varsa bunlara karşı ciddiyetle harekete geçmek boynumuzun borcudur.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim