Seçim çalışmaları kapsamında İskilip’i ziyaret eden Aras, ülkenin çok zor şartlar altında olduğunu söyledi. Ülkenin milli bekasına yönelik saldırganlığın faal halde olduğunu belirten Aras, ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda şunları söyledi:

“Türkiye’nin aleyhine kurgulanmış, bölünme ve parçalanma dinamiklerinin harekete geçirilmesine ayarlanmış alçak plan ve senaryolar şiddet ve hiddetle tedavüle sokulmuştur.

15 Temmuz ihanet girişimi sonrası 7 Ağustos 2016 tarihinde Yenikapı’da tecelli ve tahkim edilen milli ruh, Türk ve Türkiye düşmanlarına en ağır, en kesif, en kategorik cevap, hatta üstesinden gelemeyecekleri tarihi nitelikli tepkiydi.

Yenikapı ruhuyla Türkiye’nin muhatap olduğu tüm sorunlar karşılık beklemeksizin, çıkar gözetmeksizin; önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben ilkesiyle göğüslenmiş, tıkanan yönetim sisteminin açılması konusunda fikir ve anlayış birliği sağlanmıştır.

Egemenliğinden asla kuşku duymadığımız büyük Türk milleti 16 Nisan 2017’de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni halkoylaması vasıtasıyla kabul etmiş, istikbalinin rotasını bizzat çizmek suretiyle husumet dalgasını iradesiyle kırmıştır.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Cumhuriyet tarihimizin üçüncü ve ilelebet var olmasını temenni ettiğimiz milli birlik ve dayanışma evresidir.

Dağılmamızı planlayanlar 16 Nisan Halkoylamasıyla felç geçirmişlerdir.

Siyasi kutuplaşma ve anlaşmazlıklarla iç barış ve huzur ortamımızın zedeleneceğini, zaafa düşeceğini sanan gafiller 16 Nisan’da hüsrana uğramışlardır.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, kuvvetler ayrımını net olarak sağlamıştır.

Kaldı ki yeni sistem kuvvetler ayrımını iyice belirgin hale getirirken; Ay Yıldızlı Al Bayrağımızda ruh, anlam ve tanımını da bulmuştur.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim