Milletvekili Uslu ve Rektör Alkan, geçtiğimiz aylarda Çorum’da gerçekleştirilen Sürgünün 70. Yılında Ahıska Türkleri Sempozyumu’na sağladıkları katkıdan ötürü TİKA Başkan Yardımcısı Maskan’a teşekkür ettiler.
Uslu ve Alkan ayrıca TİKA aracılığıyla yabancı ülkelerden meslek eğitimi için ülkemize gelecek öğrenci gruplarından birinin de Hitit Üniversitesi’ne bağlı Meslek Yüksek Okulları’nda değerlendirilmesi konusunda Maskan’la görüş alışverişinde bulundular.
TİKA’nın dünyada önemli projelere imza attığını söyleyen Salim Uslu, “TİKA hazırladığı projelerle mağdurun, mazlumun yanında oluyor. Böylece ne kadar büyük bir millet olduğumuzu dünyaya ispatlıyoruz. Başarılı çalışmalarınızın devamını diler, katkı ve destekleriniz için teşekkür ederiz.” diye konuştu.
Hitit Üniversitesi Rektörü Alkan da 2019 Üniversitelerarası Yaz Olimpiyatları’nın Çorum’da yapılması için çalışmaların sürdüğünü ve Türk Dünyası Ekonomik Forumu düzenleyeceklerini belirterek, söz konusu her iki organizasyon için TİKA’ya başvurduklarını ve destek beklediklerini söyledi.
TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Projemiz kapsamında Balkan ülkelerinden, Teknik ve Meslek Lisesi mezunu, 20-35 yaş grubunda öğrencilerimizi 15 günlük programlar şeklinde ülkemizde ağırlamayı plânlıyoruz. Kurum olarak misafir öğrencilerin gerekli ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Konuyla ilgili önümüzdeki günlerde Hitit Üniversitesi’ni ziyaret ederek, projeyi olgunlaştırmayı plânlıyoruz.” şeklinde konuştu.
29 Ocak’ta Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanı Serdar Çam ile görüşen AKP Çorum Milletvekili Salim Uslu, TİKA aracılığıyla yabancı ülkelerden meslek eğitimi için ülkemize gelecek öğrenci gruplarının Hitit Üniversitesi’nde de ağırlanması konusunda mutabakata varıldığını açıklamıştı.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim