Beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Çıplak ile birlikte toplantı Salonu’na gelen Ceylan, İl Özel İdaresi çalışanlarının toprağı alınteri ile yoğurduğunu belirterek, bu çalışmanın dünyada ve ahirette karşılığının alınacağını dile getirdi.

Özel İdare’deki çalışmaları yakından takip ettiklerini söyleyen Ahmet Sami Ceylan, Çorum’da bağlıları ile birlikte 1200 kadar yerleşim yeri bulunduğunu ve zamanının büyük bölümünü Çorum’da toplantılarda geçirdiğini anlattı. 16 Nisan tarihinde bir sistem değişikliği yapacaklarını söyleyen Ceylan, ülke rejiminin 1923 yılında Cumhuriyet olarak belirlendiğini ve bunu değiştirmeye kalkanların karşısında kendilerini bulacağını vurguladı. Anayasanın ilk 4 maddesinin değiştirilemez olduğunu söyleyen Ceylan, Avrupa’daki ülkelerin büyük bölümünde seçme ve seçilme yaşının 18 olduğunu, Fatih Sultan Mehmet’in de 18 yaşında çağ açıp çağ kapattığını belirterek, bu milletin daha çok fatihler çıkaracağını dile getirdi.

Türkiye’de 147 bin kişiye bir milletvekili düştüğünü söyleyen Ahmet Sami Ceylan, milletvekillerinin halkın sorunlarını dinleyebilmesi ve çözüm yolları üretebilmesi için bu sayının 20 bin kişiye bir vekile kadar inmesi gerektiğini vurguladı.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim