“Çorum leblebiden ibaret değildir diyerek yola çıktık” diyerek, Hitit Üniversitesi’nden, Çorum Belediyesi’nden, Ak Parti İl Başkanlığı’ndan çok büyük destek aldıklarını kaydeden Milletvekili Ceritoğlu, “Tüm vekillerimizin emeği var. Tek vatan, tek millet tek bayrak olma gücümüz bize bunu verebildi. Uluslararası Kadeş, Barış, Eşitlik ve Kardeşlik Sempozyumu ve ödül töreni projemiz, Külliye himayesinde yapılacak. Eylül’ün 12-15’i gibi planlanıyor ama tarih net değil. İbrahim Kalın hocamızın açılış konuşmasıyla başlayıp sayın cumhurbaşkanımızın ödül törenini Çorum’da veya barış ödülüne layık olan kişilerle Ankara’da ağırlanması şeklinde planlanıyor” dedi.

İçi boş bir şey olsun istemediklerini ifade eden Ceritoğlu, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“İyi çıkarımı olsun ve sürdürülebilir olsun. Bu sene Allah nasip ederse birincisi olacak. Sürdürülebilir olmasını hedefliyoruz. Çünkü Kadeş tarihe imzasını atmış bir anlaşma. Kadın ve erkeğin birlikte yaptığı ilk barış anlaşması. Şu anda dünya kadın-erkek eşitliğini, barışı konuşurken bunlar yüzlerce yıl önce Çorum topraklarında gerçekleşmiş. Bunun kıymetini bilerek yola çıktık. Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hitit Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Çorum Belediyesi, Çorum TSO büyük paydaşlarımız. Ayrıca Çorum basısından büyük destek alacağımıza inanıyorum.

Çalıştaylarımızı oturumlar şeklinde oluşturacağız. Okul eğitimi gibi sabah başlayıp akşam biten değil ama Çorum’u gezme, görme imkânını yabanı misafirlerimize vermek istiyoruz ki kendi dilleriyle Çorum’u anlatsınlar. Geçen hafta bunun örneğini Budapeşte’de yaptık. Orada Hattuşa tanıtım akşamı yaptık. Macaristan Cumhurbaşkanı’nın Başdanışmanı katıldı. Etkinlik basında büyük ilgi gördü. Bizim etkinliğimizin de aynı ilgiyi görmesini temenni ediyorum.”

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim