Maliye Bakanı Ağbal, bu örgütün başındaki kişinin milletin aklıyla alay ettiğini, ABD’de oturarak darbeyi yönettiğini ve onun uşaklarının darbeye kalktığını belirterek “Kalkmış şimdi darbeyle alakam yoktur diyor. Herkes biliyor ki bu darbe girişimi bu alçağın emri ve talimatıyla onun Türkiye'deki Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yuvalanmış hainler tarafından gerçekleştirilmiştir” dedi.
Bayburt’ta demokrasi nöbetine konuk olarak vatandaşlara seslenen Bakan Ağbal, bu örgütün 40 yıl boyunca vücuda giren bir virüs gibi devlete sızdığını, bu alçakların ekmek yedikleri yere ihanet ettiğini ama karşılarında tüm Türk Milleti’ni bulan hainlerin emeline ulaşamadığını vurguladı.
Emniyet ve TSK içerisindeki vatansever personelin darbe girişimi karşısında dimdik durduğunu söyleyen Ağbal, “Allah'a şükürler olsun silahlı kuvvetlerimizin vatansever evlatları, Türk polisimizin vatansever evlatları, bu darbe girişimi karşısında dimdik durdu. Allah ordumuzu başımızdan eksik etmesin. Ordu millet el ele. Ordunun içerisine yuvalanmış bu alçakları hiç bir şekilde ordumuzla ilişkilendirmek asla mümkün değildir. Bizim ordumuz vatanseverdir. Bizim ordumuz milletin ordusudur. Ve milletine hizmet edecektir. Nitekim daha ilk andan itibaren ordumuzun başında yer alan komutanlarımız bunlara karşı büyük bir vatanperverlikle karşı durmuşlardır. Polis teşkilatımız ilk andan itibaren bu alçaklara karşı vatanını milletini korumak için göğsünü siper etti bunlar neredeyse onların peşine düştü” diye konuştu.
Darbe girişimi gecesinde kimsenin partili olmadığını, milletin önemli bir birliktelik sağladığını ve Allah’ın yardımı ile bu beladan kurtulduğumuzu söyleyen Bakan Ağbal, “O gece hepimiz milletimizi bir tutan al bayrağın altında milletimiz için bir aradaydık. O gün Türk demokrasi tarihi büyük bir sınavdan büyük bir başarıyla çıktı. Bütün STK'larımız, siyasi patilerimiz hangi düşüncede olursa olsun bir ve beraber olarak kenetlendi. Ben huzurlarınızda bu davaya, demokrasiye, hukuk devletine, milletin birliğine ve beraberliğine sahip çıkan tüm siyasi partilere ve milletimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu ordunun içerisine sızmış bir grup hainin yaptığı darbe girişimine karşı milletçe karşı çıkarak bu alçaklara ders verdi. Dosta, düşmana karşı bütün dünyaya Türk demokrasisinin dimdik ayakta olduğunu sizler gösterdiniz. Türkiye her geçen gün büyüyor. her geçen gün refahı artırıyoruz. Sizler, bizler tüm siyasi partilerimizle birlikte atacağımız adımlarla inşallah bir daha darbe girişimi yapmaya hiç kimsenin asla cesaret edemeyeceği bir Türkiye'yi, yeni Türkiye'yi inşallah hep beraber inşa edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.
Bakan Ağbal ve beraberindeki heyet daha sonra Bayburt’un ilçelerini de gezerek vatandaşlarla buluştu.
(İHA)
Editör: TE Bilisim