Toplantıya; İl Başkanı Mehmet Patlar, Merkez İlçe Başkanı İlhami Çakıcı, Öncü Kadın Sorumlusu Aynur Türkmen ile milletvekili adayları Murat Burhanoğlu, Esengül Demirkazık, Kemal Börekçi ve Volkan Güntürkün katıldı.
Toplantıda konuşan Vatan Partisi 1. Sıra Milletvekili Adayı Dr. Burhanoğlu, milli hükümet dönemini başlatmak üzere tüm Çorumluları partilerinde birleşmeye çağırdı. Burhanoğlu, “Kasım 2002 Seçimleri ile başlayan süreç, 7 Haziran 2015 seçimleriyle, BOP Eş Başkanlığı, AKP ve emperyalizmin güdümündeki muhalefet partilerinden oluşan Meclise; ABD’nin kara gücüm dediği PKK’nın siyasi kolunu da, özellikle CHP'nin açık çağrı ve desteğiyle dahil etmiştir.
Türkiye Cumhuriyeti için 25 Temmuz 2015 tarihi dönüm noktası olmuştur. Kışla ve karakola hapsedilmiş olan güvenlik güçleri, tekrar halkın güvenliğini sağlamak üzere bölücü örgütle savaşa başlamıştır” dedi.
Sıcak para politikasının iflas ettiğini, 13 yıldır halkı morfinleyen takkenin düştüğünü ve halkın gerçekleri gördüğünü söyleyen Burhanoğlu; “Yeniden Atatürk devrimlerini hayata geçirerek, üretim ekonomisine geçiş, etnik ayrılıkçı oluşumlardan kaçınarak, özgür yurttaşlık bilinciyle, tüm kültürleri zenginliğimiz olarak görmek için Vatan Partisi'nde birleşerek milli hükümet dönemini başlatmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
(Elifsuar TURALI)
Editör: TE Bilisim