Çorum Belediye Başkanı Muzafer Külcü, 15 Temmuz gecesi meydanlara inen milletin ihanet gecesi olarak başlayan o geceyi güneş doğmadan bir kahramanlık destanı ve zafer gecesine çevirdiğini söyledi.

15 Temmuz’un tarihin kara bir sayfası olmasının yanı sıra insanlık tarihinin eşsiz kahramanlık sayfalarından birisi olarak tarihe geçen gece olduğunu kaydeden Başkan Külcü, Valilik tarafından düzenlenen yemekte konuştu.

Şehit aileleri ve gazilerin katıldığı yemekte yıllarca bu milletin ekmeğini yiyen, milletin imkanlarıyla gelişen, büyüyen bir yapının ülkemiz için, milletimiz için aslında hain ve gizli hedeflerinin olduğunun ve bunları hayata geçirmek için pusuda beklediklerini gördüklerini söyleyen Belediye Başkanı Külcü, “Sinsice, haince istihbarat örgütleriyle adeta bir işgal ordusunun neferleri gibi bu milletin evlatlarına kurşunlar sıktıklarını, bombalar attıklarını ve devletin milletin namusunu olarak gördüğümüz milli iradenin tecelligahı olarak gördüğümüz meclisin dahi bombalandığı bir geceye şahit olduk. 15 Temmuz gecesi başlarken böyle bir ihanet tablosu ile karşı karşıyaydık. Ama ilerleyen saatlerde milletimiz geçmiş dönemlerin her birinde yaptığı gibi zorda kaldığında erkeğinden kadınına, çocuğundan yaşlısına kadar her biri bir nefer Mehmetçik oldu. Sokaklara, meydanlara dökülerek ihanet gecesi olarak başlayan 15 Temmuz gecesini güneş doğmadan bir kahramanlık destanına. Bir zafer gecesine çevirdi” şeklinde konuştu.

Bütün tarihi olayların dönüm noktaları olduğunu anlatan Külcü sözlerini şöyle sürdürdü: “Onun işaret fişeklerinden birisi belki boğaz köprüsünde Erol Olçok’un şehadetiydi. Belki Genelkurmay Başkanlığı’nın önünde Mustafa Avcu’nun şehadetiydi. Belki TÜRKSAT’ı teslim etmeyen Ali Karslı’nın şehadetiydi. Belki de ‘Lider taşın ardına saklanırsa millet dağın ardına saklanır. Yaşayacaksak adam gibi yaşayalım öleceksek şerefimizle ölelim “ diyen cumhurbaşkanımızın o hareketiydi. Belki de birbirinden habersiz binlerce yetim, binlerce gönül, binlerce iradenin üst üste gelmesinden oluşmuş bir millet iradesiydi. Bütün insanlığa ders veren millet tablosuyla o gece karşı karşıya olduk. Tıpkı 100 yıl önce Çanakkale’de olduğu gibi. Tankları, topları uçakları getirip teslim etmek zorunda kaldılar. Çanakkale imanla imkanın savaşıydı. Orada iman imkana galip geldi. 12 Temmuz gecesi iman, vatan sevgisi, bayrak sevgisi denildiğinde devletimize, milletimize, hürriyetimize aşkımız, sadakatimiz o geceyi bir zafer gecesine çevirdi. Bunun bir bedeli vardı. Milletimiz bin yıldır bu topraklarda ödediği gibi o bedeli 15 Temmuz’da ödedi. 249 kardeşimizi şehit verdik. Allahtan rahmet diliyorum. Binlerce yıldır bu coğrafyada vatan tutmak için can veren tüm şehitlere rahmet diliyorum. Gazilere uzun ömürler diliyorum. Allah ülkemizi, milletimiz gazisiz de şehitsiz de bırakmasın. Ancak böyle yaptığımızda, inandığımızda ay yıldızlı bayrağımız göklerde özgürce dalgalanmaya devam edecektir”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim