Çorum Belediyesi, yaklaşık 60 dönümlük yeri, 15 bin kişilik statla 3.500 kişilik spor salonunu yapmak koşuluyla Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nden devralmış, 2015 Ağustos ayında da 1.200 konut yapılmak üzere ihaleye çıkarmıştı. Hukuksal sorunlar nedeniyle bu ihale iptal oldu, ama Belediye, stat ve spor salonu inşaatlarını kendi bütçesinden, borçlanarak devam ettirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yenilenen statların yerine “Millet Bahçeleri” yapma projesi üzerine, ÇORUM HABER konuyu 5 Haziran 2018 tarihinde Çorum’un gündemine taşıdı ve “Çorum’da da stadın yeri Millet Bahçesi olsun” dedi. Çorum’da herkes bu görüşe katıldı, ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Millet Bahçesi projesi hazırlanan eski statların mülkiyeti Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne aitti. Çorum’un konumu ise farklıydı.

Belediye Başkanı Zeki Gül de, stadın yerinde yapılaşma yanlısı değildi, ama stat 80, spor salonu 35 milyon olmak üzere Belediye’nin üzerindeki yük 115 milyon liraydı ve bu yükün Belediye’nin üzerinden alınması halinde, Millet Bahçesi’ni Belediye olarak yapabileceklerini söylüyordu. Daha sonra, Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan da, gerekli kaynağın sağlanacağını ve buraya Millet Bahçesi düzenlemesinin yapılacağını açıkladı.

Şimdi Çorum halkı, Millet Bahçesi kervanına katılabilmek için Ankara’nın desteğini bekliyor.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim