Dün parti binasında Saadet Partisi Çorum İl Kadın Kolları Başkanı Emine Doğan düzenlediği basın toplantısında millî kaynakların önemine dikkat çekerek, “Bizler ülkemizin kadınları olarak mutfağımızda kendi tarlalarımızın mahsulünü kullanmak istiyoruz. Bizler yerli üretim, yerli tüketim ve millî kalkınmanın hayat bulması için çalışıyoruz.” dedi.

1929 yılından bu yana ülkemizde 12 Aralık ve o günü takip eden haftanın “Tutum, Yatırım ve Yerli Malı Haftası” olarak kutlandığını hatırlatan Emine Doğan, insanlara küçüklükten itibaren tasarruf eğitiminin verilmesi ve bu alışkanlığın kazandırılması gerektiğini söyledi.

Yatırım, birikim ve tutumluluğun sadece insanların hayatını değil, devletleri de etkileyen bir unsur olduğunu vurgulayan Doğan, “Devletler de tıpkı insanlar gibi gelir-gider dengesine göre varlıklarını sürdürebilir. Bu dengenin sağlanması için gereken şey, uzun vadeli plânlar yaparak yatırımları buna göre değerlendirmek, elde bulunan para ve değerli eşyayı doğru bir şekilde kullanmaktır. Bir devlet bunu düzenli bir şekilde uygularsa kalkınmasını sürdürür ve diğer devletlere bağımlı kalmaktan kurtulur.” diye konuştu.

SP İl Kadın Kolları Başkanı Emine Doğan, açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

“Bugün, yerli malı dediğimizde aklımıza sadece mandalina, portakal değil, yerli ve millî sanayimiz geliyor. Yerli üretim kaynaklarımız geliyor. Bir bir satılan fabrikalarımız, özelleştirmelerimiz ve bunun yanında ülkemizin tüm zenginliğine rağmen ithal ederek tükettiğimiz bakliyatlarımız geliyor. Bir ülkenin zenginliği ancak ve ancak millî gelirini kendi faydasına kullanmasıyla mümkündür.

Tutum, Yatırım ve Yerli Malı Haftası’nın amacı, millî kaynakların millî teşebbüsle işletilmesidir. Bu mesele sadece okullarda şiir okunup kutlanmanın ötesine geçmelidir. 2018 yılında geldiğimiz nokta, bu haftanın kutlama yapılarak değil, oturup düşünülerek değerlendirilmesi gereken bir hafta olduğunu gösteriyor. Yerli malı kullanımı ile kalkınmak, markette menşei yabancı olmasına rağmen ‘yerli üretim’ etiketiyle pazar oluşturulmasına benzemez. Yerli üretim ile gelişmek, çiftçimizin gülmesi, tarlalarımızın canlanması, fabrikalarımızın açılarak ürettiklerimizin pazar bulması ve halkımızın da ülkemizin malına sahip çıkmasıyla hayat bulur. Bizler ülkemizin kadınları olarak mutfağımızda kendi tarlalarımızın mahsulünü kullanmak istiyoruz. Bizler yavrularımıza ithalatın ne demek olduğunu anlatmak değil, ülke zenginliklerimizden bahsetmek istiyoruz. Ve bizler Saadetli kadınlar olarak bu konunun üzerinde duracağımız ilan ediyoruz. Çünkü bizler yerli üretim, yerli tüketim ve millî kalkınmanın hayat bulması için çalışıyoruz. Ülkemizin Saddet’i, dışarıda değil yine ülkemizin kendi elindedir.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim