Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Muzaffer Karaca Konferans Salonu’nda düzenlenen KLİMUD Bölge Toplantısına çevre illerden de çok sayıda davetli katıldı. Toplantıda önemli bir halk sağlığı problemi olan brusella (Malta Humması) hastalığının tanısında karşılaşılan güçlükler masaya yatırıldı.

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.dr. Ayşegül Taylan Özkan ve KLİMUD Genel Sekreteri Doç.Dr. Berrin Esen’in birer selamlama konuşması yaptığı toplantının ilk bölümünde Prof.Dr. Selda Erensoy tarafından akılcı test kullanımı ve test değerlendirme konusunda katılımcılara bilgi verildi. Oturum başkanlığını Prof.Dr. Nilay Çöplü’nün yaptığı ikinci oturumda ise Prof. Dr. Arzu Sayıner tarafından Bir örnek (bruselloz) üzerinden kullanımdaki mikrobiyolojik testler ve teknik değerlendirme konusunda bilgi verildi.

Öğleden sonra da devam eden oturumlarda Doç dr. Bedia Dinç tarafından merkezlerin burusella ile ilgili test verilerinin paylaşımı, Yrd. Doç.Dr. Derya Yapar tarafından Brucelloz Örneği ile Mikrobiyolojik Testlerin Hastalık Seyrine Etkisi, Olgu Sunumları, Prof.Dr. Şafak Taner tarafından Bruselloz Örneği ile Mikrobiyolojik Testlerin Maliyet Etkinliklerinin Değerlendirilmesi konusunda bilgiler verildi. Toplantının sonuç bölümünde ise Prof.Dr. Selda Erensoy ve Prof.Dr. Arzu Sayıner tarafından değerlendirme yapıldı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim