MHP'de muhaliflerin, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebiyle açtığı dava sonuçlandı. Mahkeme partinin olağanüstü kurultaya gitmesine karar verdi. Mahkemenin kararıyla ilgili konuşan Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “Kararı doğru bulmuyoruz. Üst mahkemeye gideceğiz” dedi.
Mahkemenin karar vermesinin ardından başkan adaylarından Sinan Oğan ise mesajını Twitter üzerinden verdi. Ogan, “Olağanüstü kurultayımız vatanımıza, milletimize, partimize ve camiamıza hayırlı olsun. Ülkücü Hareket Engellenemez” şeklinde mesaj yazarken, mahkeme öncesi koridoru dolduran partililer arasında gerginlikler de yaşandı.
MHP'li muhalifler olağanüstü kurultaya gidilmesi için topladıkları 543 imzanın işleme konulması için 5 Şubat'ta yargıya gitmişti. Çorum’da da çok sayıda delegenin imzası bulunan dava dün Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde görülerek karara bağlandı. Davaya Çorum eski İl Başkanı Av. Bekir Çetin, Milletvekili aday adaylarından Muhsin Kocasaraç ile diğer yöneticiler de katıldı.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim