Partisinin başlattığı "Adım adım 2023, il il Anadolu" programı kapsamında Çorum’a gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, tezkereye hayır diyen CHP’yi eleştirdi. Durmaz, “Parti binalarına ‘Sınır namustur’ diye bir pankart astılar, aylarca asılı kaldı bu pankart. Ama sınırlarımızı korumak için askeri görevlendirmeye ilişkin tezkereye PKK’nın siyasi uzantısı HDP’yle birlikte ‘Hayır’ oyu verdiler” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin başlattığı "Adım adım 2023, il il Anadolu" programlarının Çorum buluşması Anitta Otel’de yapıldı. 
Toplantıda konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Sadir Durmaz, Çorum’un büyük bir kültürel, transit ve turistik potansiyeli barındırdığını, daima MHP’nin, Cumhur İttifakı’nın yanında olduğunu, Türk milletinin mücadelesine büyük destek verdiğini söyledi. 


Çorum’da kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini belirten Durmaz, “Bizler sadece bir siyasi partinin sempatizanı, üyesi veyahut takipçisi değiliz. Kutlu bir davanın mensupları, tarihe fedakarlıklarla yazılmış hakikatin bugünkü temsilcileriyiz. Bilge liderimizin ifade ettikleri gibi: ‘Davamızın yaşı Türklüğün yaşıyla eştir, eşittir.’ Bizler Hak’kın davasını güden, Hak’ka tapan ve Hak’kı tutan bir milletin mensuplarıyız. Sırtımızda tarihin, kalbimizde mazinin, gönlümüzde ise Allah’ın yüklediği yükler vardır” dedi.
‘TÜRKİYE DEÖNÜM NOKTALARINDAN BİRİSİNDE’
Partisinin meşru ve hukuki bir zeminde siyaset yaptığını, Türk milletini geleceğe taşıdığını dile getiren Durmaz, Türklük davasını siyaset arenasında amasız, fakatsız, lakinsiz şekilde sürdürdüklerini ifade etti. 
Türkiye’nin tarihin dönüm noktalarından birisinde olduğunu vurgulayan Durmaz, “Bu dönüm noktasından siyasetle yani milletin iradesiyle salimen çıkabilmek için çok çalışmak, milletimizin gönlünü yeniden ve daha fazla bir oranda kazanmak zorundayız. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı’nın şimdilik kısa vadeli hedefi; 2023 seçimlerinde yeni bir destan yazmaktır” diye konuştu. 
Durmaz, üzerinde yaşadığımız toprakların, tarihin hiçbir döneminde sükûnet bulmadığının farkında olduklarını belirterek, Anadolu’nun ebediyen, kıyamete kadar Türk yurdu kalacağını söyledi.


‘BAŞKANLIK SİSTEMİ’NDEN GERİYE DÖNÜŞ SÖZ KONUSU DEĞİL’
Hilal’le Haç’ın kavgasının bitmediğini dile getiren Durmaz, şöyle devam etti: “Ülkemizi içeriden tuttukları maşalarla, dışarıdan salladıkları parmaklarla tehdit etmektedirler. Millet ve memleket düşmanı bu münafıklar bazen içeride PKK adıyla çocuk katili olarak karşımıza çıkmakta bazen FETÖ namıyla demokrasimize kast eden münafıklar sürüsü olarak belirmektedir. Cumhur İttifakı;  Temmuz’da milli iradeye kasteden hainler sürüsü FETÖ’cülerin darbesi önlenirken, bizzat Türk milleti tarafından sokakta tankların karşısında kurulmuştur. Cumhur İttifakı’nın milli ahlakıyla oluşturulan milletimizin onayına sunulan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, etkin karar alma, hızlı uygulama süreçleri sayesinde birçok konuda elimizi güçlendirmiş, bölgesinde lider, dünyada söz sahibi bir Türkiye’nin önünü açmıştır. Buradan geriye dönüş söz konusu değildir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilke, kural ve kurumlarıyla kökleşmesi için çalışacağız. İnşallah geleceğin büyük Türkiye’si ülkücülerin mimarı olduğu bir yapı olarak tarihte yerini alacaktır.”


‘MİLLET İTTİFAKI MİLLETE DÜŞMANLIK EDİYOR’
Millet ittifakının millete düşmanlık ettiğini ifade eden Durmaz, şunları kaydetti: “Cumhur İttifakı’nın terörle mücadelesindeki kararlılığı ve başarısı ne kadar açıksa, Zillet’in bu meseledeki kafa karışıklığı da o kadar bulanık, hasmane ve art niyetlidir. Bunlar milletten uzak, değerlerinden habersiz, kimliksizlik sancısı çeken muhterislerdir. Geçtiğimiz günlerde şehidimizin kardeşine edilen küfür, 85 milyonu derinden etkilemiş. Türk milletinin öfkesine sebep olmuştur. Milletvekili olurken ettiği yemini unutup, milletin değerlerine küfür edenlerin Meclis’te geçirecekleri her saniye, aziz şehitlerimizin hatıralarına büyük ihanet olacaktır.”
‘SINIR NAMUSTUR DEYİP TEZKEREYE HAYIR DEDİLER’
Durmaz, “Son dönemlerde yaptıklarına baktığınız zaman bu Cumhuriyet Halk Parti’nin ne yaptığını kendilerinin bile bilmediğini görüyoruz. Parti binalarına ‘Sınır namustur’ diye bir pankart astılar, aylarca asılı kaldı bu pankart. Ama sınırlarımızı korumak için askeri görevlendirmeye ilişkin tezkereye PKK’nın siyasi uzantısı HDP’yle birlikte ‘Hayır’ oyu verdiler. Sonra Yozgat’a geldi Yozgat’ın havasından herhalde milliyetçi bir söyleme sarıldı Kandil denen yuvayı yerle yeksan edeceğim dedi. Hakkari’ye gidip özerklik sözü verip Yozgat’a gelince herhalde aklı karışıyor” dedi.

Editör: TE Bilisim