Yapılan açıklamaya göre, Proje kapsamında beşinci hafta etkinliğinin konusu işletmelerin “finans” fonksiyonu oldu. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun bu hafta ki konuğu ise Uğur Grup adına Finans Koordinatörü Mehtap Üstündağ oldu.
Hitit Üniversitesi SBMYO Öğretim Görevlisi Fatih Şanöz'ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinliğe TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Elvan Can Çabuk, Sosyal Bilimler MYO Müdür Yardımcısı Öğr.Gör.Ömer Faruk Karakaş ile üniversite öğrencileri katıldı.
Açılış konuşmasında işletmelerin fonksiyonlarına değinen Şanöz, etkinliğin bu haftaki konuğu olan Üstündağ’ın Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nun mezunlarından olduğu için aynı zamanda ev sahibi sayıldığını belirterek sözü Mehtap Üstündağ’a bıraktı.
Muhasebenin hastanede yapılan tahlillere benzediğini, finansçının ise bu tahlillerin raporlarıyla teşhis koyan bir doktor gibi olduğunu belirten Üstündağ, finansçının yaptığı iş ve işlemlerden bahsetti. İş ve meslek hayatından anılarını da paylaşan Üstündağ, İngilizceyi bilmenin ve işbaşı eğitimin önemini vurguladı.
Sosyal Bilimler MYO Müdür Yardımcısı Öğr.Gör. Ömer Faruk Karakaş, Üstündağ’a programa katıldığı ve öğrencilere verdiği bilgiler için teşekkür etti. Üstündağ’ın önemle vurguladığı İngilizce öğrenimi için öğrencilere HİTİTSEM bünyesinde yabancı hocalardan ücretsiz İngilizce kursu imkânı verildiğini; işbaşı eğitim için de öğrenciler ve iş dünyası arasında bir köprü vazifesi olmak adına yapılan çalışmalardan bahsetti.
Programın sonunda Öğr. Gör. Şanöz vermiş oldukları destekten dolayı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Zekeriya Işık’a ve Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal’a teşekkür etti.
Editör: TE Bilisim