Ulumezar’da bir mezarın başında ağlayan siyah kıyafetli, ayağında kırmızı ayakkabısı olduğu öne sürülen kız bulundu. Bulunan kızın ruhsal sorunlar yaşadığı iddia edildi.

Çorum'un Çepni Mahallesi'ndeki Ulumezarlık görevlileri, 26 Nisan gecesi bir genç kızın mezarlığa gelerek, Fatma Çiftçi’ye ait mezarın başında konuşup, ağladığını fark etti. Görevliler, 27, 28 ve 29 Nisan geceleri de genç kızı aynı mezarın başında ağlarken gördü. Daha sonra mezarının üzerine, 'Her gece oraya gelip neden ağlıyorsun, derdin ne? Yardımcı olalım, bize not bırak' yazılı bir not kâğıdı bırakıldı. Çorum'da mezarlıktaki gizemli kıza olan ilgi her geçen gün artı. Ulumezar’a insanlar akın etti. Polis ve halk günlerdir el fenerleriyle mezar aralarında hatta ağaçların tepesinde gizemli kızı aradı.

Bir hafta içinde 5 gece Ulumezar’da Fatma Çiftçi’ye ait mezarın başında konuşup, ağlayan siyah giyimli kızı bulmak için polis ve halk seferber olurken, iddialara göre gizemli kızın polisin günler süren çalışmalar sonucu yakalandığı öğrenildi. İsmi açıklanmayan gizemli kızın bir hastaneye götürülüp tedavi ettirildiği, ardından Emniyet’teki sorgusu sonrası yakınlarına teslim edildiği öne sürüldü. Ruhsal sağlığının bozuk olduğu ileri sürülen kızın daha önceki günlerde de mezarlığa gidip ağladığı ve yakınlarının sık sık mezarlıktan alıp evine götürdükleri öğrenildi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim