Çorum Belediyesi tarafından yapımı planlanan “Meydan ve Otopark Projesi”nin gerçekleştirilebilmesi için il özel idaresine ait 1160 ada, 19 nolu parsel de bulunan 964 m2 alana sahip İl Genel Meclisi binası ve toplam 1.829.62 m2 arsa ile 3323 ada, 1 nolu parsel 2.406.79 m2 arsa vasfında kiraya verilen otopark ve 1162 ada 18 nolu parseldeki 151 m2 hisseli arsanın 20 yıl süreyle belediyeye tahsisi ile ilgili İl Genel Meclisi’nde görüşüldü.
Konuyla ilgili görüşünü belirten Ünal Cevizci, meydan projesinin Çorum’un çehresini değiştireceğini ve Çorum’un buna ihtiyacı olduğunu belirtirken Celal Güngör ise Kültür Sitesi üzerine yapılan anlaşmayı hatırlatarak, belediye ile altı otopark üzeri park şekilde anlaşılarak devredilen Kültür Sitesi’nin yerine bir demir yığını dikildiğini altına da otopark yapılmadığını belirterek, belediyeye olan güvenin sarsıldığını belirtti. Bina ve arsanın tahsis edilmesi yerine satılmasını öneren Celal Güngör, “Özel idare Hilal-i Ahmer değil. Gerekiyorsa ücretini alalım. Biz bina yaptıracağımız zaman kredi çekiyoruz” dedi.
Yıldız Bek ise konuşmasında meclis üyelerinin bir kısmının olaya siyasi olarak yanaştığını söyleyerek, belediyenin daha önce güvensizlik yarattığını burada da alınacak karara uyulmasının meçhul olduğunu söyledi.
Yapılan konuşmalarda belediyenin alınan karara uymamasının başka kararlara da uymayacağı anlamına gelmeyeceği görüşlerini de savunan bazı meclis üyeleri böyle bir meydana ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Yapılan konuşmaların ardından gereken görüşmelerin yapılması amacıyla il encümenine oy çokluğu ile yetki verildi.
Editör: TE Bilisim