Başkan Yardımcısı Alper Zahir, bazı birim müdürleri ve Belediye Meclisi üyelerinin de eşlik ettikleri yıkım çalışması öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Gül, Kent Meydanı projesinin, Çorum’un en büyük ihtiyaçlarından birisi olduğunu belirterek, “Kent Meydanı planımızda Sağlık Bakanlığımıza bağlı Sağlık İl Müdürlüğü binasının yer aldığı arsa da vardı. Bakanlık yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonunda bina, Belediyemize devredildi. Kent Meydanı olarak hemşehrilerimize hizmet veren alan 11 bin 500 metrekarelik bir alandır. Bu alanın içerisinde 975 metrekarelik oturum alanında sahip olan Sağlık İl Müdürlüğü Binamız dâhil.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Zeki Gül, dünkü yıkım çalışmalarının öncesinde basın mensuplarına şu açıklamayı yaptı:

“Çorum Belediyesi Kent Meydanı Projesi, Çorum’un en büyük ihtiyaçlarından birisiydi. Biz de Belediye olarak meydan ihtiyacını karşılamak amacıyla burada bir kent meydanı inşa ettik. Tekel Binası, Özel İdare Binası, Sağlık Müdürlüğü Binası, kamuya ait arsalar ve özel mülkiyete ait çok sayıda arsa vardı. Burada kamulaştırma çalışmaları, devir işlemleri vs. gibi çalışmalar yapıldı.

Kent Meydanı planımızda Sağlık Bakanlığımıza bağlı Sağlık İl Müdürlüğü binasının yer aldığı arsa da vardı. Bakanlığımızın yetkilileri ile görüşmeler sonunda bina, Belediyemize devredildi.

Kent Meydanı olarak hemşehrilerimize hizmet veren alan 11 bin 500 metrekarelik bir alan… Bu alanın içerisinde 975 metrekarelik oturum alanına sahip olan Sağlık İl Müdürlüğü binamız dâhil.

Bina yıkımını kısa sürede tamamlayıp, yapacağımız çalışmayla birlikte arsamızı Kent Meydanı’na dâhil edeceğiz. Bir hafta içerisinde yıkım ve enkaz kaldırma işlemlerini tamamlayacağız.”

Çorum Belediyesi’nin en önemli yatırımlarından biri olan Kent Meydanı ve Yeraltı Otoparkı’nın 08.02.2018 tarihinde teslim alınarak hizmete açıldığını hatırlatan Başkan Gül, “Ancak hizmete açıldıktan kısa süre sonra Kent Meydanı’nda imalata bağlı kusurlar ortaya çıkmıştı. Tespit edilen kusurlar ve Kent Meydanı’nda meydana gelen sorunlar, yüklenici firmaya bildirildi. Sözleşmede yer alan 18 aylık teminat süresi şartına istinaden Kent Meydanımızda ortaya çıkan ve tespit edilen tüm kusurlar yüklenici firma tarafından giderildi.” şeklinde konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim