Seçim bürosunda bir vatandaşın internet üzerinden aldığı ayıplı mal ile şikayetini dile getirmesi üzerine CHP Ankara milletvekili adayı Kenan Nuhut vatandaşa şunları söyledi:

“TÜKETİCİ HAKKINI EN KOLAY YOLDAN ARAYACAK”

Cumhuriyet Halk Partisi İktidarında “Tüketici Hakları Üst Kurulu”nu kuracağız. BM Tüketici Hakları Evrensel Bildirgesi’nin ve Tüketici Haklarının Korunması Hakkında Kanun’un eksiksiz uygulanmasını sağlayacağız. Ürün güvenliği ve kalitesine ilişkin denetimleri etkinleştireceğiz. Ürün Güvenliği hakkında Meclis’e sunulup iktidar partisi tarafından yasalaştırılmayan düzenlemenin takipçisi olacağız. Tüketicilerin bilgilenme haklarını etkin bir şekilde kullanmalarını sağlayacağız. Sosyal işletme ve kooperatifleri yaygınlaştırarak tedarik zincirindeki ara kademeleri azaltacak ve tüketici fiyatlarını düşüreceğiz” dedi.

Kalecik ve Kahraman Kazan ziyaretleri sırasında mevsimlik işçilerin sorunlarını dinleyen Nuhut CHP iktidarında Mevsimlik Tarım İşçilerinin rahat bir nefes alacağını söyleyerek şunları ifade etti:

“MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİ HAKKINA KAVUŞACAK”

“Mevsimlik tarım işçilerinin tamamının İŞ-KUR tarafından kayıt altına alınmasını ve sosyal güvenceye kavuşmasını sağlayacağız. Mevsimlik tarım işçilerini, Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanunu kapsamına alacağız. Aynı işi yapan mevsimlik tarım işçileri arasındaki ücret farklılıklarını gidereceğiz. Mevsimlik tarım işçilerinin ulaşım, barınma ve güvenlik koşullarını iyileştireceğiz. Sağlık hizmetlerine erişimini güvence altına alacağız. Tarım aracılarının meslek odaları tarafından denetlemesini sağlayacağız.”

Türkiye Halter Federasyonu Eski Başkanı ve CHP Ankara Milletvekili adayı Kenan Nuhut Altındağ’da bir inşaata girerek inşaat işçilerin sorunlarını dinledi ve CHP iktidarında inşaat işçilerinin güvence altına alınacağını ifade etti.

“İNŞAAT İŞÇİLERİ GÜVENCEYE KAVUŞACAK”

“Kamunun yaptırdığı ve ihale ettirdiği inşaat projelerinde taşeron sistemini kaldırarak tüm işçilerin ana firmaya bağlı ve güvenceli bir biçimde çalışmasını sağlayacağız. İş cinayetlerinin yaşandığı şantiyelerin çalışma izinlerini derhal iptal edeceğiz ve şantiyeyi işleten firmaların inşaat sektöründe faaliyetlerini askıya alacağız. Şantiyelerdeki barınma, yemek, ısınmaya dair koşulların düzeltilmesi için gerekli düzenlemeleri yapacağız” diyen Nuhut seçim çalışmalarına dernek ziyaretleri ile devam etti.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim